Спекла котлети, як в радянських їдальнях: додаю чорний хліб. Ця смакота з’їдається і без гарніру!

Такі котлети можна подавати як самостійну страву, адже вони виходять дуже ситними. Для приготування потрібен будь-який фарш, чорний хліб, цибуля та часник. Рекомендуємо ознайомитися з цим рецептом детальніше!

Інгредієнти

  • Фарш м’ясний – 600 г
  • Хліб (чорний) – 370 г
  • Вода – 200 мл + 150 мл у фарш
  • Сіль – 1/2 ч. ложки
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
Рецепт котлет Брежнєвські з буфету на заводі

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. Зрізати тонким шаром шкірку з чорного хліба, м’яку частину нарізати шматочками та перекласти в миску. Залити водою, залишити для набухання і розім’яти виделкою. Обрізки перекласти на деко та відправити в духовку при температурі 180 градусів на 10 хвилин, доки кірка не стане рум’яною, після чого подрібнити на дрібну крихту за допомогою м’ясорубки або блендера.

Пропустити м’ясо, цибулю, часник і набухлий хліб через м’ясорубку (хліб віджимами не потрібно). Поєднати та перемішати всі інгредієнти. До фаршу додати сіль, перець чорний мелений і холодну воду. Сформувати котлети бажаної форми й обваляти у сухарях для панірування. Розігріти сковороду з рослинною олією та обсмажити заготовки на великому вогні до золотистості. Таким чином приготувати всі котлети.

Змастити олією форму для випікання, викласти туди обсмажені котлети та відправити в попередньо розігріту духовку при температурі 220 градусів на 10-15 хвилин до готовності. За бажанням такі котлети можна довести до готовності на сковороді. Поки готуються котлети, приготувати будь-який гарнір.

Подавати готові котлети можна як самостійну страву з улюбленим соусом або як гарнір. Готуйте з любов’ю та діліться цим рецептом із близькими. Смачного!