Чоловік іде з роботи, заради цієї вечері. За кілька хвилин тарілка порожня: картопля з часниковою заправкою

Для приготування такої пікантної картоплі знадобиться:

  • Картопля – 6-7 штук
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Олія рослинна – 350 мілілітрів
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки
  • Сіль – 3 щіпки

Для початку очистіть картоплю від шкірки та промийте у воді. Далі розріжте бульби навпіл, якщо вони дрібні, і на чотири частини, якщо вони великі. Злегка обсушіть нарізку паперовими серветками.

У казані, ковші з антипригарним покриттям або сотейнику з високими бортиками прогрійте олію без аромату. Акуратно викладіть у гарячу олію картопляну нарізку по одній. Обсмажуйте на середньому нагріванні приблизно 15-20 хвилин. Час смаження безпосередньо залежить від товщини та величини нарізки. Під час смаження перемішайте нарізку кілька разів. Будьте обережні, кипляча олія може викликати опік, якщо ненавмисно потрапить на руку.

Картопля з часниковою заправкою

У той час, поки картопля обсмажується, спресуйте очищені зубчики часнику в піалу або креманку. Всипте сіль і мелений чорний перець. Можна додати й інші сушені мелені прянощі на ваш смак. Влийте 2-3 ложки рослинної олії та акуратно перемішайте. Це і буде пікантною заправкою для картоплі.

Коли нарізка стане рум’яною, витягніть одну частину на тарілку і розріжте навпіл. Перевірте готовність картоплі всередині. Якщо вона розсипчаста та смачна, то вимкніть нагрівання. Одразу ж викладіть нарізку на тарілку, оскільки олія дуже довго остигає, і нарізка може в ній продовжувати смажитися і, при цьому, підгоріти. Полийте картоплю часниковою заправкою і відразу ж перемішайте.

Картопля з часниковою заправкою готова!