Стежу за фігурою, тому на сніданок нічого не смажу: мій смаколик без краплі жиру – чоловік і діти наминають

Вам знадобиться:

  • 500 г кисломолочного сиру;
  • 200 мл молока;
  • 4 яйця;
  • 1 дрібка ваніліну.
Сирна запіканка без борошна, манки та цукру

Чудову ПП запіканку з сиру та яєць можна приготувати в духовці на сніданок. Щоб було якомога менше калорій, беріть сир та молоко з найменшим відсотком жирності. Молоко можете замінити натуральним йогуртом.

Сирна запіканка без борошна, манки та цукру

У яєць відділіть білки від жовтків. Щоб білки добре збилися, вони мають бути холодними. Жовтки змішайте з кисломолочним сиром, молоком та ваніліном. Перемішайте за допомогою блендера. За відсутності апаратури перетріть сир крізь сито, щоб позбутися крупинок.

Сирна запіканка без борошна, манки та цукру

Охолоджені білки збийте до густих піків. Збивайте не менше 10 хвилин, щоб випічка наситилася повітрям. З’єднайте білки з сирною масою. Кладіть потроху й акуратно вмішуйте лопаткою, щоразу роблячи рухи вгору-вниз.

Не хвилюйтеся, якщо тісто вам видасться доволі рідким. Воно без борошна, тож так і має бути. Якщо у вас силіконова форма, то змащувати її жиром не потрібно. Бажано взяти розмір 22х9 см. Вилийте тісто.

Сирна запіканка без борошна, манки та цукру

Випікайте в духовці, яку розігрійте до 170 градусів близько 50 хвилин. Верхня скоринка має стати золотавою. Запіканка спочатку підіймається, а потім опадає. Так і має бути. Якщо трісне зверху, теж не переймайтеся.

Подавайте сирну запіканку ПП у холодному вигляді, поливши медом чи сиропом, оскільки цукру у випічку ми не додавали. На смак виходить як сирне суфле. Прикрасьте ягодами по сезону.