Ідеальна текстура, міцне, але не злипається – улюблений рецепт тіста на пиріжки: головний секрет

Неважливо, чи готуєте ви пиріжки на сковороді, чи використовуєте для цього духовку – кожній господині хочеться, аби тісто для її випічки залишалось ніжним і щільним, аби начинка не випадала, а після приготування смакота залишалась пишною та пухкою.

Для того, аби досягнути бажаного результату, достатньо дотриматись описаних нижче рекомендацій із приготування. Вам вдасться отримати смачні пиріжки, які сподобаються кожному, хто їх спробує. А ось ви таке частування оціните, бо воно довго залишатиметься пишним.

Кулінари розповіли, як приготувати ідеальне тісто для пиріжків, яке не буде розпадатись і злипатись

Інгредієнти:

  • 2,5 чайні ложки сухих дріжджів;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1/2 чашки теплої води;
  • 2,5 чашки борошна;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1/4 чашки рослинної олії;
  • 1/2 чашки теплого молока.

Як готувати:

У маленькій мисці розчиніть сухі дріжджі та цукор з використанням теплої води. Залиште все на 5-10 хвилин, щоб дріжджі активізувалися. У великій мисці змішайте борошно і сіль. Додайте розчинені дріжджі, рослинну олію та тепле молоко.

Змішайте інгредієнти, поки не утвориться м’яке тісто. Накрийте миску з тістом чистим рушником і залиште в теплому місці на 1 годину, щоб тісто підійшло.

Після того, як тісто подвоїло свій об’єм, розділіть його на невеликі кульки. Розкочуйте кожну кульку в тонкі кола. На цьому етапі ви можете ввімкнути духовку розігріватись, закласти начинку в кожен шматочок тіста та готувати пиріжки.

Ви також можете використовувати плиту й сковорідку для приготування пиріжків. Розігрійте достатню кількість олії на пательні та смажте частування з обох боків, поки тісто не стане готовим.

Кулінари розповіли, як приготувати ідеальне тісто для пиріжків, яке не буде розпадатись і злипатись
Кулінари розповіли, як приготувати ідеальне тісто для пиріжків, яке не буде розпадатись і злипатись

Після приготування дайте пиріжкам охолонути у кімнатній температурі – саме це і є головний секрет, який допомагає тісту залишатись пишним і не перетворюватись на так званий “липкий млинець” навіть після завершення процесу випікання.

Річ у тім, що гаряче тісто має властивість липнути. Щойно приготований пиріжок може бути ідеальним за структурою, але через його високу температуру він здаватиметься вам неготовим. Залиште випічку на декілька годин, а лише потім насолоджуйтесь. Смачного!