7 ознак того, що жінка живе з тим, кого не любить

Сумна правда: «Так багато людей закохані, але не разом. І так багато людей разом, але не закохані».


Не багатьом парам вдається зберегти пристрасть і ніжні романтичні почуття протягом довгих років спільного життя.

Більшість пар чіпляються за ілюзію, переконуючи себе, що все гаразд. Людям вкрай складно розірвати зв’язки, які їх пов’язували роками – тому що звичка, фінансова залежність, діти, страх змін і невизначеності. Набагато легше закривати очі на очевидне і продовжувати вдавати, що все, як і раніше, добре, ніж почати все з чистого аркуша.

7 ознак того, що жінка живе з тим, кого не любить

Відкрито зізнатися в тому, що почуття зникли, перебуваючи в шлюбі, вимагає величезної емоційної сили і чесності перед самим собою. Але іноді найкраще, що можна зробити – це залишити партнера в спокої та закінчити стосунки. Недарма кажуть “кінь здох – злізай”.
Найважливіше – навчитися бути чесним перед собою і партнером, і ніколи не зраджувати себе.

Обговоримо ознаки, які відверто говорять, що жінка більше не кохає:

1. Немає емоційного зв’язку

Для жінки бути включеною у стосунки емоційно так само важливо, як дихати. Якщо цього не відбувається, зв’язок просто згасає.

Жінки завжди залучені у стосунки. Але коли кохання зникає, вони немов “випадають” з емоційного зв’язку з партнером. Стають більш відстороненими, неуважними до його потреб і переживань. Починається емоційна відсутність жінки у стосунках, хоча фізично вона присутня.


Кохати – це не тільки дивитися одне на одного, це дивитися в одному напрямку.

Ви більше не ділитеся найпотаємнішими думками і переживаннями, довіру втрачено. Раніше ви могли годинами розмовляти про все на світі, ділитися таємницями і мріями. Але поступово бесіди зійшли на “привіт” і “бувай”. 

Коли втрачається близькість, зникає любов.

2. Постійні сварки і конфлікти

Коли кохання згасає, дрібні сварки часто переростають у великі скандали. Атмосфера в домі загострюється, ви постійно сваритеся, звинувачуючи одне одного. Дивно, але в колись близькій людині починає дратувати буквально все – навіть як людина їсть, ходить, грюкає дверима. Горезвісний тюбик із пастою тепер викликає відторгнення і негатив.

Ненависть – це всього лише пристрасть, до якої домішалося презирство.


3. Немає бажання постійно бути поруч

Коли кохання на піку, люди прагнуть проводити разом кожну вільну хвилину. Але потім спільне проведення часу більше нагадує обов’язок, ніж насолоду. Ви не відчуваєте особливого бажання бути поруч один з одним, вважаючи за краще проводити час окремо. Той випадок, коли жінці набагато краще самій, ніж зі своїм чоловіком.

4. Немає сюрпризів та подарунків

Дарувати подарунки завжди було вираженням любові. Якщо партнер перестає це робити, значить любов кудись пішла.

На початку стосунків ви обидва намагалися радувати одне одного невеликими знаками уваги і сюрпризами. Але тепер цього не спостерігається. Ваш партнер перестав дарувати подарунки, а на ваш день народження або річницю стосунків ви отримуєте лише сухе “вітаю”. З жіночого боку – те ж саме. Відмовки про фінансові труднощі тут недоречні – бо справжня причина в небажанні робити приємне.


5. Інтимної близькості стає в рази менше

Секс – важлива складова любовних стосунків. Коли між партнерами є глибокий емоційний зв’язок, фізична близькість стає його яскравим проявом. Але якщо почуття згасають, інтим відходить на другий план або зовсім зникає. Замість колишньої пристрасті залишається лише формальність. Інтимність зводиться лише до фізичної близькості без глибокого душевного контакту, на жаль.

Фізична близькість – це мова, якою розмовляють закохані. Коли ця мова замовкає, стосунки перетворюються на порожню розмову.

6. Жінка не поспішає додому

Коли жінка закохана, її дім там, де її коханий. Але якщо почуття остигають, вона починає уникати повертатися в простір, що став чужим.

Якщо раніше жінка поспішала з роботи, щоб швидше опинитися вдома, у колі сім’ї, то тепер її щось невидиме затримує. Вона не поспішає, засиджується в офісі або в подруг, уникаючи повертатися до простору, що став незатишним для неї. Відсутність бажання бути вдома – дуже тривожний сигнал.

7. Фантазії про інших людей


Любов охолола, якщо жінка часто уявляє і фантазує про когось іншого. Несвідомо вона шукає заміну, мріючи про нові емоції та гостроту почуттів. Як зауважив Фрідріх Ніцше: “Перш ніж ми зненавидимо будь-кого, той спершу має надто довго нас розчаровувати”.