Знаменита закуска на святковий стіл: свиняча рулька, часник і спеції. Загортаю й випікаю — все дуже просто!

Спробуйте приготувати справжню смакоту за не надто великі гроші — рулет зі свинячої кульки. Ця закуска пасуватиме на будь-якому столі та стане чудовою заміною магазинній ковбасі.

Інгредієнти

  • Свиняча рулька – 1,2-1,5 кг
  • Сіль – 1,5 ч. ложки
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Гірчиця горошком – 1,5 ч. ложки
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Копчена паприка – 1 ч. ложка (за бажанням)
Знаменита закуска, яку готую на кожне свято — рулет зі свинячої рульки

Приготування

Свинячу рульку пошкребти ножем, добре промити водою та висушити паперовими рушниками. Зробити надріз і акуратно відокремити кісточку, а потім зрізати шматочки м’яса. Поверхню шкіри з жиром приправити сіллю та перцем чорним меленим. Скласти шкіру навпіл і відкласти в сторону.

Нарізати відокремлене м’ясо невеликими смужками близько 1.5-2 см. Шматочки м’яса викласти на кухонну дощечку, накрити харчовою плівкою й відбити молоточком з обох боків. Перекласти відбиту свинину в окрему глибоку миску.

До м’яса додати сіль, перець чорний мелений, копчену паприку, гірчицю в зернах і часник, пропущений через прес. Ретельно перемішати шматочки маса руками, злегка відтискаючи. Накрити миску харчовою плівкою та залишити маринувати протягом 30-40 хвилин.

Викласти шкіру на поверхню, а зверху рівномірно розподілити мариновану свинину. Загорнути один край заготовки та сформувати рулет. Розрізати рукав для запікання так, щоб вийшов один лист. Перекласти заготовку на підготовлений лист і щільно загорнути, як на фото. Після цього загорнути майбутній рулет у 3-4 шари фольги.

Знаменита закуска, яку готую на кожне свято — рулет зі свинячої рульки
Знаменита закуска, яку готую на кожне свято — рулет зі свинячої рульки

Помістити заготовку на деко та відправити в розігріту духовку при температурі 170 градусів на 2 години. Залишити рулет вистигати “під пресом” на ніч. Смачного!