Не знижуйте свої стандарти, навіть якщо доведеться трохи побути на самоті

«Не знижуйте свої стандарти, щоби утримати когось. Нехай вони відповідають вам. У самоповазі – сила».

Не знижуйте свої стандарти, навіть якщо дуже важко перебувати на самоті. Навіть якщо ви ненавидите саму думку про те, що доведеться спати в порожньому ліжку. Навіть якщо ви хочете кохання найбільше на світі.


Не варто задовольнятися стосунками з людиною, яка вам не підходить, не поважає, не заслуговує на вас, лише через те, що ви боїтеся залишитися однією.

І нехай вам деякий час доведеться жити самій – адже це набагато краще, ніж залишатися в нещасливих стосунках. Набагато правильніше дотримуватись своїх стандартів, ніж знизити їх заради неправильної людини.

Звичайно, самотні ночі бувають дуже сумними, але вам не доведеться вдавати, що чорне – це біле, і ваші невдалі стосунки виявилися щасливими.

Ви заслуговуєте на більше, ніж зараз вважаєте. І в житті все може скластися набагато вдаліше, ніж вам здається сьогодні. Навіть не думайте про компроміс у питанні власної гідності, бо одного разу ви зустрінете того, хто дасть усе, про що ви мрієте. А поки що потрібно набратися трохи терпіння. Не варто квапити події.

Не знижуйте свої стандарти, навіть якщо ви відчуваєте неймовірну спокусу нагадати про себе людині, яка ігнорує всі ваші повідомлення.


Не знижуйте свої стандарти, навіть якщо дуже хочеться відповісти «так» на пропозицію людини, яка тільки й робить, що обманює та розчаровує вас.

Не знижуйте свої стандарти, навіть коли запитуєте: «Можливо, він справді виправився і варто дати йому ще один шанс?».

Ви можете відчути себе дуже самотніми та почати стосунки «не з тією» людиною. І тоді, можливо, ви дійсно відчуєте себе краще, але лише на короткий час. Зрештою, ви обов’язково пошкодуєте про це. Пошкодуєте, що не спромоглися втримати себе в руках.

Тимчасова самотність – це не найстрашніше, що є на світі. Вона дозволить вам поміркувати про своє життя, скласти плани на майбутнє, визначити, чого ви хочете від життя і чого чекаєте від свого потенційного партнера.


Самотність насправді може стати чудовим інструментом – можливістю дізнатися про себе набагато більше, ніж ви коли-небудь знали раніше.