Смачніше за хачапурі: грузинський пиріг з лаваша та сиру. Домашні не перестають нахвалювати й беруть добавку

Ачма – це грузинська страва, яку готують з тонкого тіста, що шарують з сирною начинкою. Хочемо поділитись лінивим рецептом цього відомого пирога. Якщо замінити тісто тонким лавашем, то для приготування знадобиться зовсім небагато часу. Розгляньмо, які продукти нам потрібні та рецепт крок за кроком.

Інгредієнти

  • Лаваш – 200 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Молоко – 150 мл
  • Кисломолочний сир – 100 г
  • Твердий сир (сулугуні) – 150-200 г
  • Зелень петрушки – пучок
Пиріг з лаваша та сиру

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. У глибоку миску розбити яйця, додати сіль та збити за допомогою вінчика до однорідності. В окремій посудині розтерти кисломолочний сир виделкою і додати його до яєчної суміші. Ретельно перемішати всі компоненти. Влити молоко та знову перемішати.

Натерти твердий сир на грубій терці, додати до сирної маси та перемішати. Трохи твердого сиру потрібно залишити для посипання. Подрібнити свіжу зелень петрушки (можна змінити кропом), додати до начинки та добре перемішати.

Нарізати тонкий лаваш прямокутними листами розміром форми для випікання. На дно форми викласти перший лист лаваша, а зверху полити кількома ложками начинки. Рівномірно розрівняти по всій поверхні. Начинку накрити наступним лавашем, злегка його придавивши. Потім знову розподілити начинку. Таким чином сформувати заготовку з залишених листів лаваша і начинки.

Останнім шаром повинен бути лаваш. Зверху щедро посипати твердим тертим сиром. Розігріти духовку до 200 градусів і відправити майбутній пиріг випікатися на 25-30 хвилин. Готовий пиріг перекласти на поверхню, нарізати на порційні шматочки та подавати до столу. Смачного!