Розкриваю свій ходовий рецепт сардинного рулету з лаваша: гарно і на святковий стіл, і на звичайну вечерю

Ви шукаєте спосіб внести різнобарвʼя своє повсякденне меню та порадувати себе й своїх близьких смачною та легкою вечерею? Сардиновий рулет з лаваша – це саме те, що вам потрібно! Цей рецепт поєднує в собі поживність сардини, ніжний смак яєць та сиру, та аромат свіжої петрушки з часником. Готується ця страва швидко та легко, і залишається не менш смачною навіть наступного дня.

Закуска із лаваша та консервованих сардин

Інгредієтнти:

  • 3 листи тонкого лаваша (приблизно 300 грамів)
  • 1 банка сардини в олії
  • 3 варені яйця
  • 100-150 грамів твердого сиру
  • 150-200 грамів майонезу
  • Пучок петрушки
  • 2-3 зубчики часнику

Приготування:

Петрушку наріжте дрібно. Часник подрібніть через часникодавку або натріть через дрібну терку. В мисці роздавіть виделкою сардину в олії, додайте дрібно нарізані варені яйця, тертий сир, петрушку і часник. Додайте майонез і добре перемішайте, щоб усі інгредієнти були рівномірно розподілені.

Розгорніть тонкий лаваш і рівномірно розподіліть начинку тонким шаром по всій його поверхні. Почніть зверху і обережно скрутіть лаваш у тісний рулет. Зробіть теж саме й з іншими двома лавашами.

Як приготувати сардиновий рулет із лаваша
Як приготувати сардиновий рулет із лаваша

Залиште їх в холодильнику пропитатися начинкою на 30-40 хвилин, після чого рулет наріжте на шматочки та подайте на стіл як головну страву або в якості гарніру до основної. Прикрасьте рулети зеленню або нарізаними овочами за бажанням.

Рулети з лаваша – це розкішний плацдарм для експериментів. Не бійтеся спробувати нові начинки та смаки. Наприклад, можна замінити твердий сир на плавлений сирок, додати мариновані грибочки або огірки. Ви з легкістю зможете створити нову та смачну страву, варто лише спробувати.