Найвдаліший рецепт домашнього майонезу за 5 хвилин: виходить густистим та дуже смачним – і яєць не треба

Майонез – один з найвідоміших соусів у світі, який ми споживаємо практично щодня. Майонезом заправляють салати, додають його у різні закуски, запіканки та гарячі страви. Крім того, майонез часто їдять в якості соусу до картоплі та снеків.

У магазині є ціле розмаїття майонезів, та склад кожного із них бажає кращого. Консерванти, посилювачі смаку, та різні Е-шки – це є в складі практивно кожного магазинного майонезу. Набагато простіше та корисніше зробити майонез в домашніх умовах. Тим більше, що готується він дуже просто і легко, а виходить смачнішим магазинного. Основною умовою для приготування майонезу – наявність погружного блендера. Лише за допомогою цього прибору можна приготувати густий майонез. Вінчиком, чи міксером ви не досягнете потрібного ефекту.

Рецепт смачного домашнього майонезу без яєць

Як відомо, майонез готується на основі яєць та олії. Та багато людей бояться робити майонез з сирих яєць, адже як відомо, вони можуть викликати сальмонельоз – гостру кишкову інфекцію. Та є варіант приготування майонезу без яєць, на основі молока. Такий майонез виходить не менш смачним за його класичний варіант. І ви можете його спокійно споживати і не хвилюватися за власне здоров’я.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт майонезу на молоці.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко (2,5 %) – 100 мл;
  • олія рослинна без запаху – 200 мл;
  • лимонний сік, або оцет – 1 ст.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • сіль – 0,5 ч.л;
  • гірчиця – 0,5 ч.л;
  • чорний перець – дрібка.

Спосіб приготування:

У чашу блендера вливаємо рослинну олію без запаху та додаємо до нього холодне молоко. Опускаємо погружний блендер у чашу і вмикаємо найбільшу потужність. Збиваємо цю емулісію до загустіння. На це у вас піде 2-3 хвилини.

Рецепт смачного домашнього майонезу без яєць
Рецепт смачного домашнього майонезу без яєць

Далі до густої маси додаємо сіль, цукор, гірчицю, перець, а також оцет, або лимонний сік. Збиваємо ще трішки, щоб спеції добре розішлися в майонезі.

Майонез готовий! Він виходить досить густим, добре збалансованим за смаком.

Рецепт смачного домашнього майонезу без яєць
Рецепт смачного домашнього майонезу без яєць

Смачного!