Поживне печиво без борошна, молока та цукру: готую часто і не набридає. До чашки чаю — ідеально!

Сьогодні ми поділимось рецептом печива для шанувальників корисних ласощів. Ця ароматна випічка не потребує додавання цукру, молочних продуктів і борошна. Готується все швидко та з доступних продуктів, які точно знайдуться на вашій кухні. Пропонуємо розглянути рецепт покроково.

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Кокосова стружка – 160-170 г
  • Горіхи та сухофрукти (за вподобанням)
  • Шоколад (за бажанням)
Печиво без борошна, молочних продуктів і цукру

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготувати всі інгредієнти. Вийняти яйця з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Увімкнути духовку розігрітися до 160 градусів. Розбити яйця середнього розміру в глибоку миску. Додати сіль і збити компоненти за допомогою вінчика до однорідного стану. Якщо бажаєте, на цьому етапі можна додати 1-2 столові ложки цукру. Проте, якщо ви не використовуєте цукор, рекомендується начиняти печиво солодкими сухофруктами.

Поступово додавати кокосову стружку до яєчної суміші й замішати масу (вона не повинна розсипатися на крихту). З кокосової маси сформувати печиво, вклавши всередину кожного горіхи або сухофрукти. Сформовані заготовки викласти на застелений пергаментом деко.

Відправити деко з печивом у розігріту духовку і пекти при температурі 160 градусів протягом 15-20 хвилин (точний час залежить від особливостей духовки та розміру печива). Готову випічку залишити вистигати. Дрібно нарізати або натерти шоколад, перекласти в миску і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі, а потім полити поверх охолодженого печива.

Такі корисні та смачні ласощі сподобається абсолютно всім. Тому готуйте з любов’ю та діліться цим рецептом із близькими. Смачного!