Коли вдома є кефір і 1 яйце, готую ці пиріжки: бездріжджове тісто + будь-яка начинка. Геніальний рецепт

Сьогодні ми розглянемо рецепт смажених пиріжків на кефірі, які вийдуть з першого разу і сподобаються всім домашнім. Готуються вони на бездріжджовому тісті, яке можна начинити як солодкою, так і несолодкою начинкою.

Інгредієнти

  • Кефір – 250 мл
  • Сіль – щіпка
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 1 ч. ложка без гірки
  • Пшеничне борошно – 400 г
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
Універсальні пиріжки без дріжджів

Покроковий рецепт

У глибоку миску влити кефір (можна замінити на йогурт або кисле молоко). Туди ж розбити яйце, додати щіпку солі, цукор і соду. Перемішати всі компоненти за допомогою вінчика до однорідної маси.

До молочно-яєчної маси поступово додавати просіяне пшеничне борошно та замішувати тісто спочатку вінчиком, а потім руками. Додати рослинну олію без запаху і продовжувати перемішувати тісто (повинно бути м’яким і нелипким). З тіста сформувати кулю, помістити у миску, зверху накрити чистим кухонним рушником і залишити “відпочити” на 5 хвилин.

Для наповнення пиріжків можна використовувати будь-яке улюблене повидло, джем або варення. Посипати робочий стіл борошном і перемістити на нього “відпочивше” тісто. Сформувати ковбаску та поділити на 15-16 частин. Для зручності з кожного шматочка сформувати кульку.

З першої кульки сформувати коржик, в центр якого викласти трохи начинки. Защепити краї тіста, формуючи пиріжок. Так само поступити з залишеними шматочками тіста та начинкою. Заготовки викладати на посипану борошном кухонну дощечку.

Розігріти рослинну олію на сковороді та вкласти на неї майбутні пиріжки. Смажити на невеликому вогні з обох боків до золотистості. Готові пиріжки викладати на паперові рушники, щоб забрати зайву олію. Смачного!