Тамара була рада, коли син запросив її зустріти свята у його будинку. Але після цього візиту жінка вирішила назавжди викреслити їх зі свого життя.

Тамара Денисівна, яка звикла зустрічати свята з друзями, цього разу виявилася одна: одна подруга відвідувала доньку, інша серйозно захворіла.

Син Михайло запросив її відзначити свято з його сім’єю, проте Тамара не знала, як до цього поставиться невістка Марта. У Марти і Тамари завжди були ввічливі, але відсторонені стосунки: невістка часто відмовлялася від пропозицій свекрухи допомогти з онуками.

Незважаючи на це, Тамара прийняла запрошення сина, сподіваючись на святкову зустріч. Прибувши в гості, Тамара була моментально приголомшена тим, що квартира безладна, а родина взагалі не готова до свята.

Незважаючи на відсутність святкового настрою, Тамара спробувала організувати сім’ю, щоб навести лад та підготуватися до свята. Однак її спроби натрапили на опір Марти та старшої онуки, що призвело до серйозної конфронтації, яка закінчилася тим, що Тамара різко пішла, відчувши себе небажаною та нешанованою.

Повернувшись у власну квартиру, Тамара задумалася про холодну поведінку з боку невістки та вирішила відтепер зосередитись на власному майбутньому. Вона задумалася про те, щоб допомогти якійсь родині, яка опинилася у скрутній ситуації.

Вона була готова запропонувати їм місце у своєму будинку та, можливо, навіть переоформити на них свою квартиру. Це, на перший погляд, дивне рішення було обумовлено усвідомленням того, що Тамара вже давно втратила сина через його нову родину. Настав час будувати свій шлях – вже не покладаючись на них.

Джерело