Пухке тісто замішую на сметані без яєць та цукру: смачнішої випічки з яблуками та корицею годі й шукати

Вам знадобиться:

  • 330 г борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • 140 г сметани.

Для начинки:

  • 5 великих яблук;
  • 120 г цукру;
  • 20 г манної крупи;
  • 0,25 ч.лож. кориці.
Пісочні конвертики з яблучно-манною начинкою

З даної кількості інгредієнтів вийде близько 26 яблучних конвертиків. Твердуваті яблука вимийте, почистьте від шкуринки та насіння. Наріжте кубиками. Викладіть на пательню, засипте цукром. Перемішайте та томіть на слабкому вогні.

Пісочні конвертики з яблучно-манною начинкою

Коли помітите, що рідина випарувалася, додайте манку та корицю й вимкніть плиту. Нехай холоне до кімнатної температури. А ви поки що займіться приготуванням тіста.

У чаші блендера перетріть борошно з вершковим маслом. В отриману крихту додайте сметану 15% жирності. Ще трішки перемішайте в агрегаті. Щойно побачите, що відстає від стінок, відразу завершуйте процес.

Пісочні конвертики з яблучно-манною начинкою

Загорніть ковбик у харчову плівку та відправте до холодильника. За годину дістаньте, викладіть на присипаний борошном стіл і розкачайте прямокутник завтовшки 2-3 мм. Краї обріжте, щоб були рівненькі. Поділіть прямокутник тіста на квадрати 8х8 см.

Пісочні конвертики з яблучно-манною начинкою

На центр кожного квадратика викладайте яблучну начинку ложкою. Защипніть протилежні кути тіста. Потім те ж саме зробіть із протилежними кутиками. Підігніть краї. Має вийти конвертик, але не щільний – яблука будуть проглядати. Викладайте на деко, вистелене пергаментним папером.

Випікати доведеться близько 35 хвилин за температури духовки 170 градусів. Викладіть готові яблучні конвертики в один ряд, щоб прохолонули. Після цього присипте цукровою пудрою.