Фірмовий рецепт від бувалої господині: смачна мойва, яку не потрібно смажити на сковорідці

Варто додати до мойви трішки томатного соусу, як риба стане неймовірно смачною, пікантною, а її м’ясо буде соковитим. Для приготування вечері на основі цієї риби необов’язково смажити її на сковорідці, а потім витрачати купу часу на прибирання в кухні.

За словами господині, вечеря вийде такою ж смачною, як і завжди, навіть якщо ви вирішите приготувати таке апетитне частування з використанням духовки. Для цього потрібно всього лише приготувати вдалий маринад і залишити рибу запікатись.

Господиня розповіла, як приготувати апетитну вечерю з мойви без смаження на сковорідці

Інгредієнти:

  • 4-6 шматочків мойви;
  • 2 ст. ложки оливкової олії;
  • 1 цибуля;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 банка томатного соусу;
  • 1 чайна ложка сушеного базиліку;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжа петрушка.

Як приготувати:

Нагрійте духовку до 180°C. У деко або форму, яка підходить для запікання, вилийте трішки оливкової олії та рівномірно розподіліть. Викладіть шматочки мойви на дно форми для випікання.

Велику сковороду розігрійте на середньому вогні. Додайте олію, цибулю та часник. Смажте, помішуючи, протягом 2-3 хвилин, доки цибуля не стане м’якою та прозорою.

Додайте томатний соус, базилік, орегано, сіль та перець до сковорідки. Змішайте все до однорідності. Дайте соусу розігрітись, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Рівномірно вилийте томатний соус з цибулею та часником зверху на шматочки мойви.

Накрийте деко фольгою та поставте у попередньо розігріту духовку. Запікайте протягом 20-25 хвилин або доки мойва не стане м’якою та прожареною.

Господиня розповіла, як приготувати апетитну вечерю з мойви без смаження на сковорідці
Господиня розповіла, як приготувати апетитну вечерю з мойви без смаження на сковорідці

Після приготування дістаньте рибу з духовки та перекладіть її на окрему тарілку. Дайте їй трішки охолонути, а потім можете подавати її до столу. Прикрасьте свіжу страву зеленню або смаженим кунжутом.

Подавайте страву разом із гарнірами або свіжим овочевим салатом, ви також можете приготувати до риби картопляне пюре, макарони або кашу. Гарнір можна полити соусом, який залишився після запікання риби. Смачного!