Готую вже багато років замість котлет для перекусу: нереально смачні і соковиті м’ясні палички – рецепт

Якщо ви не знаєте, що смачненького приготувати з фаршу, а на думку приходять лише котлети, цей рецепт для вас. Спробуйте раз приготувати ці смачнющі м’ясні палички і ви більше не захочете готувати набридливі котлети. Страва виходить дуже соковитою, ніжною і смачною. Використовувати ви можете будь-який фарш: курячий, свинячий, яловичий, чи суміш.

Необхідні інгредієнти:

  • фарш – 600 г;
  • сіль – 1 ч.л без гірки;
  • сода – 0,5 ч.л;
  • крохмаль – 2 ч.л;
  • сметана – 2 ст.л;
  • перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Якщо ви використовуєте фарш з курчої грудинки, чи індички, додайте до нього невеличкий шматок сала, щоб фарш був не сухий. До фаршу додаємо сіль, перець, соду, крохмаль і сметану. Все ретельно вимішуємо.

Рецепт смачних і соковитих м’ясних паличок з фаршу

Сода прибирає з м’яса всі сторонні запахи, розм’якшує м’ясні волокна і насичує фарш киснем, тому у цьому рецепті вона необхідна.

Фарш потрібно добре відбити до утворення однорідної, щільної маси. Якщо фарш вийде злегка зарідким, відправте його в морозилку на 15 хвилин, тоді з нього легше буде формувати м’ясні палички.

Відщіпуємо від фаршу невеликі кульки (90-100 г), відбиваємо кожну кульку і кладемо на дошку. З кожної кульки формуємо продовгуваті палички.

Розігріваємо пательню з рослинною олією і викладаємо м’ясні палички на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін. Пательню накриваємо кришкою після того, як перевернемо їх смажитись на другий бік. Вогонь під сковорідкою робимо середній.

Рецепт смачних і соковитих м'ясних паличок з фаршу
Рецепт смачних і соковитих м’ясних паличок з фаршу

Готові м’ясні палички  подаємо до столу гарячими разом з різноманітними гарнірами, або свіжим салатом. Також цю страву можна подати на святковий стіл, прикрасивши м’ясні палички маринованою цибулею.

Смачного!