Свекруха сказала, що я псую картоплю. Навчила правильно: тепер готую тільки так. Чоловік у захваті

Смажена картопля знайома всім нам із дитинства. Вона присутня майже на кожному столі, а коли потрібно швидко приготувати щось ситне – картопля завжди стає чудовим варіантом і виручає в таких ситуаціях.

З цим рецептом ви отримаєте ароматну картоплю, яка буде вкрита золотистою та хрусткою скоринкою, а всередині стане ніжною і розсипчастою.

Знадобиться нам небагато:

  • Картопля – 1 кілограм
  • Олія – 70 мілілітрів
  • Сіль – 1,5 чайні ложки
  • Зелень – за особистими уподобаннями

Для початку потрібно почистити та нарізати картоплю. Нарізаємо невеликими кубиками. Взагалі-то, форма не так важлива. Головне, щоб вони були однаково невеликого розміру. Це потрібно, щоб картопля рівномірно просмажилася.

Потім замочуємо її в холодній воді. Залишаємо на 30-40 хвилин, щоб весь зайвий крохмаль вийшов. Після цього залишаємо висохнути на паперових рушниках.

Далі нам знадобиться миска. Висипаємо в неї картоплю та додаємо сіль. Ретельно перемішуємо і ніби втираємо сіль у картоплю, щоб усі шматочки просолилися однаково.

Рецепт смаженої картоплі

Приступаємо безпосередньо до смаження. Виливаємо олію на сковорідку. Важливо, щоб її не було мало, але й переборщувати не варто. Сковороду потрібно розжарити на максимальному вогні. Тепер висипаємо картоплю і закриваємо кришку. Тримаємо її 15 хвилин на слабкому вогні.

Потім потрібно прибрати кришку й увімкнути максимальний вогонь. Щойно картопля знизу покриється скоринкою, її потрібно перевернути. Повторити цю маніпуляцію потрібно 2 рази. Потім знімаємо готову картоплю. Посипаємо зеленню, також можна додати перець і спеції за смаком, і страва готова