Тісто хрустке та еластичне, а сік залишається всередині: чебуреки готую тільки так і всім раджу

Чебуреки – це одна з популярних страв серед закусок, яка підкорює своєю хрусткою скоринкою та соковитою начинкою. І хоча вони можуть здатися складними у приготуванні, я маю рецепт, що забезпечить вам ідеальну хрусткість та еластичність в кожному чебуреку. Тісто просте у приготуванні, не рветься при смаженні, не залишається сирим всередині та зберігає соковитість начинки до самої трапези.

Соковиті чебуреки та хрумке тісто за простим рецептом

Інгредієнти:

  • 2 чашки просіяного борошна
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 3/4 чашки води (теплої)
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 300 грамів фаршу (яловичина, баранина або курка – за вашим вибором)
  • 1 цибуля  (нарізана)
  • 2 зубчики часнику (пресовані)
  • Сіль і перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

У велику тару насипте борошно, сіль та поступово додавайте теплу воду, та олію, мішаючи до отримання тіста. Перенесіть тісто на стіл, посипаний борошном, та замісіть протягом 5-7 хвилин, доки воно не стане м’яким та еластичним. Тісто не повинно рватися та липнути до рук. Покрийте тісто чистим рушником і залиште його на 30-40 хвилин для відпочинку.

Смачні та хрумкі чебуреки стануть смачним доповненням будь-якого обіду
Смачні та хрумкі чебуреки стануть смачним доповненням будь-якого обіду

Під час того, як тісто відпочиває, підготуйте начинку. Перекрутіть м’ясо до стану фаршу або візьміть вже готовий фарш, і змішайте його з нарізаною цибулею та часником. Додайте сіль та перець за смаком, а також пару столових ложок води, щоб при смаженні утворився бульйон і начинка була соковита.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Розкатайте тісто на тонкі шари та виріжте круги за допомогою блюдця або форми. На кожну половину круга розподіліть начинку. Згорніть тісто над начинкою, створюючи півмісяць, і зліпіть краї. Окуніть кожен чебурек у воду та виваляйте в борошні для додаткової хрусткості.

Як правильно формувати чебуреки
Як правильно формувати чебуреки

Покладіть чебуреки на розігріту пательню з олією та смажте з обох сторін до золотистого кольору. Після смаження положіть чебуреки на серветки або паперовий рушник, щоб зняти надмірне масло. Подаються гарячими з соусами або сметаною.

Цей рецепт гарантує, що ваші чебуреки завжди будуть ідеально хрусткими, еластичними та смачними. Вони будуть розкішним додатком до будь-якого обіду або вечері, і ви будете отримувати компліменти за свою майстерність кулінара!