Секрет французьких кухарів. Тепер готую тільки так, про варіння і не згадую: як готувати буряк на салати

Буряк – універсальний продукт. Він чудово підходить для салатів, закусок, може бути гарніром і навіть дієтичною самостійною стравою.

На відміну від вареного, запечений буряк зберігає аромат, смак і колір, стає ніжним, соковитим, але при цьому не водянистим. Також у ньому зберігаються всі вітаміни та корисні речовини.

Для приготування цього рецепта підійде як молодий буряк, так і старий. Для початку помийте плоди. Краще додатково використовувати мочалку або щітку, оскільки на буряках часто залишається бруд. Потім протріть його сухим рушником. Важливо, щоб пішла вся волога. Це потрібно, щоб вона не заважала запіканню.

Далі потрібно загорнути кожен плід окремо у фольгу. Зав’язувати цей своєрідний “мішечок” краще зверху, щоб не витікав сік.

Рецепт печеного буряка

Час переходити до запікання. Укладаємо буряк на лист для запікання і ставимо в духовку. Лист зможе додатково убезпечити духовку від протікання. Духовку потрібно попередньо прогріти. Запікайте за температури 200° протягом години. Якщо плоди більші, то збільште час запікання на 20-40 хвилин. Важливо, щоб кожен плід пропікся повністю

Щоб бути впевненими в готовності, можна розгорнути фольгу і проткнути буряк шпажкою. Готовий плід стає дуже ніжним, і шпажка має входити легко. Якщо ж це вдається насилу, то загортаємо фольгу і ставимо плоди допікатися.

Коли ви переконаєтеся в повній готовності, запечений буряк потрібно повністю остудити і можна приступати до очищення від шкірки.

Готово! Смачний і корисний буряк готовий. Тепер можна додавати його до страв або насолоджуватися ним, як окремою стравою.