Магазинна з нею не зрівняється: рецепт натуральної домашньої ковбаси з курки – готую в пляшці швидко і просто

Ковбаса – продукт, який люблять і дорослі і діти. З нею готують бутерброди, додають до піци, в салати та інше. Та якщо прочитати склад магазинної ковбаси, можна жахнутися. Навіть дорога ковбаса містить у собі багато консервантів та харчових добавок, а та, що подешевше, складається не з м’яса, а, швидше м’ясних відходів.

Пропонуємо до вашої уваги рецепт домашньої вареної ковбаси. Вона виходить дуже смачною, ніжною і є повністю натуральною. Готується така ковбаса досить просто, з доступних інгредієнтів.

Необхідні інгредієнти:

  • куряче філе – 650 г;
  • бульйон (від варки філе) – 300 мл;
  • желатин – 25 г;
  • буряковий сік – 20 мл;
  • сіль – 10 г;
  • лавровий лист – 1 шт;
  • мускатний горіх – дрібка.

Спосіб приготування:

Куряче філе відварюємо у воді без солі з додаванням лаврового листа. Варимо філе 20 хвилин після закипання, після чого вимикаємо вогонь і даємо філе повністю охолонути в бульйоні.

Желатин заливаємо половиною бульйону вказаного в рецепті (150 мл), розмішуємо і залишаємо набухнути. Відварену курку виймаємо. Невеличку частину м’яса розриваємо на волокна, щоб у готовій ковбасі були шматочки цільного м’яса.

Іншу частину м’яса нарізаємо у вільній формі і перекладаємо у чашу блендера. Набухший желатин розтоплюємо у мікрохвильовці і виливаємо до м’яса у блендер. Туди ж додаємо буряковий сік, який слугує природним фарбником, другу половину бульйону (150 мл), а також додаємо сіль, перець та мускатний горіх. Збиваємо все у блендері до однорідності.

Вливаємо отриману масу до тієї частини курки, яку ми розривали на волокна та перемішуємо.

Рецепт смачної домашньої ковбаси

Беремо звичайну пластикову пляшку, яка слугує формою для ковбаси. Відрізаємо у такої пляшки верхню частину і виливаємо у форму з пляшки отриману масу.

Рецепт смачної домашньої ковбаси
Рецепт смачної домашньої ковбаси

Закриваємо пляшку харчовою плівкою і ставимо в холодильник до повного застигання, краще на ніч. Коли ковбаса застигне, розрізаємо пляшку і виймаємо ковбасу.

Смачного!