Печива простіше не буває. Навіть стіл чистим залишається: хрустке і смачне, а тісто на кефірі

Для приготування цього печива знадобиться:

  • Пшеничне борошно – 2 склянки
  • Розпушувач – 2 чайні ложки
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Сіль – 3/4 чайної ложки
  • Вершкове масло – 9 столових ложок
  • Нежирний кефір – 1 склянка

Для початку в глибокій мисці просійте всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач тіста, цукор і сіль. Далі наріжте охолоджене вершкове масло на кубики та додайте його до попередніх інгредієнтів.

Змішайте все це за допомогою міксера до утворення крихти. Важливо збивати інгредієнти на малій швидкості, щоб сухі інгредієнти не розліталися.

Тепер поступово додайте 1 чашку холодного кефіру і перемішайте до утворення м’якого тіста. Воно не має бути надто вологим, але все ж залишатися трохи липким.

Коли тісто буде готове, можна переходити до формування печива. Ложкою наберіть трохи тіста і надайте йому будь-яку форму на ваш смак. Головне, щоб у товщину вони були приблизно 3 сантиметри, щоб печиво повністю пропеклося, але при цьому не підгоріло.

Найпростіше печиво

Далі застеліть деко пергаментом і розмістіть на ньому печиво. Залишайте між ними приблизно 5 сантиметрів відстані, оскільки заготовки збільшаться в розмірах у процесі випікання.

Верхню частину печива можна змастити розтопленим маслом для рум’яності. Також на цьому етапі можна посипати заготовки цукром, маком або кунжутом.

Тепер випікайте в духовці за температури 200 градусів протягом приблизно 13-15 хвилин, поки печиво не стане злегка золотистим і підніметься.

Дайте йому трохи охолонути і подавайте до чаю з медом або джемом.

Просте і смачне печиво на кефірі готове!