Тато Людмили Гурченко мав інше прізвище: тож актрисі дісталася помилка паспортистки, а як мало бути?

Тато відомої актриси Марк Гаврилович Гурченков народився на Смоленщині. Та коли свого часу у Харкові отримував паспорт, йому видали офіційний документ, в якому прізвище було записане на український манір – Гурченко.

Тато Людмили Гурченко був Гурченковим

Буква “в” безнадійно загубилася, але донька Людмила особливо не переймалася через це. В житті Людмили Марківни траплялося чимало інших курйозів. Зокрема, ім’я дівчинка отримала з голлівудського фільму.

17-річна дружина Марка саме перебувала в пологовому, коли чоловік зайшов у кінотеатр та переглянув стрічку “Акули Нью-Йорка”. Наступного дня майбутній татусь прийшов у пологовий будинок і передав породіллі записку.

Внучка Людмилы Гурченко живёт в отвратительных условиях
Тато Людмили Гурченко був Гурченковим

Зажадав, щоб якщо народиться хлопчик, він був Аланом, а якщо дівчинка, то Люсі. Саме так звали головних героїв уподобаної Марком стрічки. Отже, Людмилу Марківну недарма частенько називали Люсею.

Жила родина дуже бідно. Займали кімнату в напівпідвальному приміщенні майже в центрі Харкова. Але Люся Гурченко з 9 років відвідувала музичну школу. Коли закінчила школу, саме тато наполіг, аби вступала до театрального в москві.

Тато Людмили Гурченко був Гурченковим

Вона подала документи до трьох вишів і пройшла у всі три навчальних заклади. Для себе обрала ВГІК. Дорогою до столиці, залишила у потязі під подушкою сумочку, в якій містилися паспорт, атестат про середню освіту й гроші. Як викручувалася з подібної ситуації, одному Богу відомо.

Іван Пир’єв, зіткнувшись із 20-річною Людмилою у коридорі “Мосфільму”, відразу ж запросив акторку на роль у “Карнавальну ніч”. А от у “Гусарську баладу” та “Іронію долі” Гурченко проби не пройшла. Ельдар Рязанов зняв її повторно лише через 20 років у стрічці “Вокзал для двох”.