7 речей, які гарантовано зруйнують ваше життя

Життя – це вибір, і якщо ви приймаєте якесь із рішень, описаних у цій статті, вам нема кого звинувачувати у своїх нещастях, крім самих себе.

Як можна зіпсувати своє життя?

1. Жити чужою думкою.

Ми часто дозволяємо думці інших людей диктувати нам шлях замість того, щоб обирати його самим.

Вибирайте, як прожити своє життя; це ваша робота та відповідальність. Якщо ви не хочете жорсткої кризи середнього віку, не слухайте, коли інші говорять вам, чого ви хочете і чого потребуєте. Криза середнього віку настає, коли ви нарешті прокидаєтеся і розумієте, що все життя прожили заради інших.

2. Думати, що життя несправедливе до вас.

Люди, які думають, що життя має бути до них справедливішим, постійно чогось чекають. Потім вони засмучуються, коли справи йдуть не так, як їм хотілося б. Вони також заздрять іншим.

Не чекайте, поки успіх постукає у ваші двері. Іноді з добрими людьми трапляються погані речі, а іноді ми самі (несвідомо) завдаємо шкоди життям інших людей. Усі просто намагаються жити. Усвідомте, що всесвіт не обертається навколо вас.

3. Спілкуватися із токсичними людьми.

Токсичні люди процвітають за рахунок інших як п’явки. Хто-небудь з вашого життя відразу спадає на думку? Близький друг, друга половинка чи навіть член сім’ї? Видалити таких людей зі свого життя дуже складно. Особливо коли вони багато для тебе означають.

Якщо ви вирішили виключити цих людей зі свого життя, це повністю ваш вибір. Відмова від усіх контактів з кимось, хто тягне вас вниз, може відчуватися як величезний вантаж, що звалився з ваших грудей.

4. Погано поводитися зі своїм тілом.

Випити трохи пива чи вина — не проблема. Але водіння у нетверезому вигляді — це те, що може зруйнувати ваше життя та життя когось ще. Беріть таксі! Якщо ви вирішите напитися до втрати свідомості, в цьому немає провини, крім вашої.

У вас тільки одне тіло, і ваше здоров’я – ваш найцінніший актив. Якщо нехтувати ним, ваш організм розвалиться. Будьте фізично активними. Дотримуйтесь здорового харчування.

5. Гнатися лише за матеріальними цінностями.

Іноді люди ганяються за мовами, намагаючись таким чином стати щасливими. Задоволення, яке ви відчуваєте під час купівлі «речей», швидко зникне.

Гоніться за враженнями. Дбати про своє психічне здоров’я та фізичне благополуччя — це важливо.

6. Одержимість минулим

Ви лежите без сну всю ніч через якийсь випадок, коли 10 років тому відчули себе дуже ніяково? Швидше за все, що ви сказали чи зробили, вже давно повністю забуте іншою людиною.

Вам природно озиратися назад на минулі події чи моменти, які ви вважаєте «помилками»? Зациклення чи роздуми про минуле не допомагають. Що сталося, те сталося, і цього не змінити. Машин часу, на жаль, немає.

7. Невдоволення справжнім

Можливо, це одна з найважчих проблем, з якими вам доведеться зіткнутися. Хоча минуле вже відбулося, а майбутнє ще не настало, сьогодення завжди відбувається. Це трохи дивна річ, про яку варто думати. Люди завжди намагаються знайти “секрет щастя”, але жодного секрету немає.

Ви можете бути сумними, злими або розчарованими через роботу, яку вам не вдалося отримати, або через машину, яку ви не могли собі дозволити. Ви маєте право на ці почуття, але огляньтеся на мить назад у своє життя, п’ять років тому і зараз. Справи кращі? Гірші? Спробуйте скласти список плюсів та мінусів. Якщо плюсів більше, то у вас все гаразд. Якщо менше, це просто означає, що попереду ще є робота.