За нею бігає головний актор-красунчик Туреччини: хто мав зіграти Хюррем Султан у “Величному столітті”

“Величне століття” – це один з найпопулярніших турецьких серіалів в наші часи, акторами якого захоплюються навіть українці. Історія життя, дружби, та кохання героїні Хюррем Султан не залишають байдужим жодного глядача. Цю культову та величну роль зіграла акторка Мер’єм Узерлі, і на цьому місці вже важко уявити когось іншого, проте мало кому відомо, що на цю роль претендувала не одна акторка.

Мер’єм Узерлі не єдина, хто претендував на роль Хюррем Султан

Однією з претенденток стала Фахріє Евджен, яка та момент проб у серіалі ще не була відома серед публіки. Проте творці серіалу на місці Хюррем уявляли зовсім іншу дівчину та отримати головну роль у великому серіалі Фахріє не вдалося. Втім, трохи зачекавши прийшов і її зірковий час, Евджен отримала роль в іншому не менш відомому в Туреччині серіалі “Корольок – пташка співоча”. Саме завдяки цьому серіалу акторка здобула популярність не тільки в Туреччині, а й в усьому світі.

Фахріє Евджен не отримала роль у
Фахріє Евджен не отримала роль у “Величному столітті”, проте знайшла популярність в іншому серіалі

Ця роль принесла Фахріє не тільки впізнаваність, карʼєрний зріст, гроші та прихильність публіки, а й те, про що мріє кожна жінка – кохання. Та й не будь-кого, а головного красунчика країни – Бурака Озчівіта, який у серіалі “Величне століття” грав роль воєначальника Османської імперії Малкочоглу Балі-бея, а в “Корольок – пташка співоча” отримав роль головного героя Кямрана.

Сьогодні Фахріє Евджен та Бурак Озвітіч одружені та виховують двох дітей. Тому навряд чи акторка шкодує, що колись не отримала роль Хюррем, адже потім доля винагородила дівчину за очікування.

Дружина турецького красунчика Бурака Озчивіта претендувала на роль Хюррем Султан
Дружина турецького красунчика Бурака Озчивіта претендувала на роль Хюррем Султан

Цікаво, що для Мерʼєм здобути таку велику роль також було задачею із зірочкою. Акторка на той момент проживала в Німеччині та зовсім не знала турецької мови. Проте її акторські здібності, краса та природний талант все ж таки зіграли їй на руку.

Узерлі довелося стикнутися з проблемами та холодним ставленням колег, оскільки зірка не знала мови та не могла комунікувати з іншими акторами на знімальному майданчику. Мерʼєм зізнається, що часто почувала себе самотньою, проте за декілька сезонів та безліч серій знайти контакт з колегами все ж вдалося.