Циклон стає дедалі небезпечнішим: Україну завалює снігом – замітає траси, села та міста. Фото, відео

Половина весни вже позаду, але зима і не думає йти

У квітні до України знову повернулися снігопади – деякі західні області сьогодні засипало снігом. Місцеві жителі показали кілька кадрів снігової хуртовини навесні.

Медіа агентство АСС зазначало, що сьогодні у Чернівецькій області, зокрема йдеться про село Верхній Яловець, зафіксували температуру -5 градусів – земля вкрилася шаром снігу. Морози в горах Буковини вдарили вранці. Голова Селятинської ТГ Валерій Полянчук опублікував кілька фото та написав: “Сьогодні на ранок дерева аличі вкрилися подвійним кольором, трохи снігом та ще морозом”.

Представники Чорногорського гірського пошуково-рятувального посту у Facebook також написали про раптові хуртовини та зниження температури до -7 градусів на горі Піп Іван.

“Станом на 9:00 19:04:2024 на горі Піп Іван буде хмарно, вітер західний 7 м/с, температура повітря -7°С”.

Сніг сьогодні засинав також Івано-Франківськ. Місцеві жителі показали відео того, як розквітлі дерева засипають снігом. Зауважується, що опади помічали також у Долині та Надвірній Івано-Франківській області. Водіїв просять бути обережними на дорогах.

Telegram-канал “Захід Головне” також публікував фото та відео того, як снігом засипало Івано-Франківську область – відео підтверджує, що сніг сьогодні засинає як область, так і саме місто.

Кадри зі снігом фіксували також у Дрогобицькому районі Львівської області. Зокрема, це відео було знято у селі Підбуж місцевими жителями.

Трасу Київ-Чоп замело снігом. Пишуть, що дорога – суцільний лід.

Раніше портал “Стіна” повідомляв, що у Верховній Раді прямо зізналися, навіщо ухвалюють закон про мобілізацію із драконівськими нормами.

Нагадуємо, що водіям хочуть посилити покарання за одне популярне правопорушення на дорозі – права заберуть на 10 років.