Відверто про темні сторони знаків Зодіаку

Гірка правда про тіньовий бік кожного знака Зодіаку.


Ви коли-небудь ставили собі питання, чому деякі індивіди виявляють велику дратівливість, завзятість чи гордість? Можливо, розгадка цього питання прихована в астрології?

Нема ідеальних людей. Навіть найоптимістичніші і найдоброзичливіші мають свої темні сторони. Заздрість, прагнення помсти, бажання домінувати чи неповагу до часу інших – ці риси характеру ніхто не виставлятиме напоказ.

Астрологія передбачає, що становище зірок може значно впливати на характер людини, зокрема і з негативного боку. Бажання, страхи та секрети можуть розкривати особистісні риси, що виявляються на рівні підсвідомості в межах кожного знака Зодіаку.

Які таємниці зберігає ваш астрологічний знак? Чи готові ви зіткнутися з тими рисами вашої особистості, які можуть лякати чи дратувати оточуючих?


Отже, Овен. Чи є у вас знайомий Овен, абсолютно нездатний до посидючої, терплячої роботи і живе постійними ривками – від роботи до роботи, від захоплення до захоплення, з депресіями і нападами домашнього деспотизму в проміжках? Це тіньова сторона Овна або, як кажуть астрологи – “погане опрацювання сонячного знаку”. Опрацьований Овен – це здатність бути витривалим і терплячим першопрохідцем, бути загартованим вістрям меча в прогресі людства. Овен – це харизма воїна.

Як часто ви бачили свого знайомого Тельця, який не цікавиться нічим, окрім того життєвого “лужка”, на якому пасеться? Небажання будь-що робити, окрім життєво необхідного і тотальна лінь за першої ж нагоди розслабитися – це тінь Тельця. Є, щоправда, не менш складний варіант – Тельці, схиблені на екстримі і сильних емоціях. Завдання Тельця – бути потужним тягловим Биком, який тягне на собі непідйомні для інших, іноді – навіть історичні справи.

Близнюки мають більш цікавий зворотний бік. Тінь Близнюків полягає в тому, що вони можуть пурхати по життю в контактах, розмовах і в погано перетравленій книжковій інформації, замінюючи якість – кількістю. Довіра до нових авторитетів і віра в розхожі ідеї, відсутність власної позиції – це і є тінь Близнюків. Справжні Близнюки – це вміння орієнтуватися в людях і в будь-якій інформації, здатність відрізняти фальшиве, смертне від справжнього, безсмертного.


Тінь Рака багато хто знає не з чуток. Крайній консерватизм в суміші з істеричністю, емоційними сплесками і невпевненістю у власному майбутньому – це, безумовно, гримуча суміш. Завдання Рака – зберігати і передавати традицію, стати колодязем, з якого черпають мудрість часу та історії, бути оберігаючим, а не караючим початком.

Ви мало знаєте Левів, які заради того, щоб відчувати себе унікальними, готові плазувати і підлещуватися до усіх, хто їх хвалить, “розуміє” або “любить”? Схиляння перед чимось особливим, винятковим (вченням, людиною, ідеєю), претензії на обраність і неприйняття всіх, хто думає інакше – це теж зворотна сторона Лева. Справжня роль Лева – бути стійким маяком світла і сонця для всіх інших знаків. Джерелом, а не споживачем любові і творчості.

Тінь Діви проявляється двоїсто. Іноді у дрімучих забобонах і нерозбірливому містицизмі, іноді – у максимальному скептицизмі і недовіра до всього, крім загальновизнаного. А найчастіше – як чудова для стороннього спостерігача суміш того й іншого. Завдання Діви – струнка система і класифікація, наведення порядку і прагнення до досконалості.

Тіньовий комплекс Терезів, якщо він яскраво виражений, може вивести з себе кого завгодно. Такі Терези майже безперервно сахаються в крайнощі – то люблять, то ненавидять, то плачуть, то сміються, а в результаті вічно ходять по одному і тому ж колу. Коливаються від майже повної нездатності діяти і вирішувати, коли це дійсно необхідно, до категоричного розрубування гордієвих вузлів, коли навпаки потрібна точність і акуратність. Завдання Терезів – перш за все, знайти рівновагу в собі, щоб мати право вказувати той самий знаменитий Серединний Шлях іншим, стати камертоном рівноваги.

А тінь Скорпіона і зовсім увійшла в нашу культуру цілими областями і явищами. Скорпіон, який жалить сам себе, страждає від власних страждань і насолоджується ними – своїми ревнощами, своєї уявною нікчемністю або своїм перебільшеним душевним болем – ось вона, тінь Скорпіона. Справжній Скорпіон – найвитриваліший знак зодіаку, вміє перетерпіти все і відкинути все особисте заради досягнення Мети. На дурниці справжній Скорпіон не розмінюється.


Бажання здаватися більш важливою і значущою особистістю, ніж воно є насправді, легковірність і мінливість, гра в духовну особистість за елементарної некомпетентності, а то і неосвіченість – все це характерні риси тіні Стрільця. Справжня мета Стрільця – дальня розвідка в світі культури, донесення далекого і незрозумілого знання до всіх інших людей без претензій на персональну винятковість.

Зворотний бік Козерога теж багатьом знайомий. Хворобливі самокопання і прихований комплекс неповноцінності, жалість до себе заразом із безмежним егоїзмом і душевною черствістю – такі ознаки можливого духовного тупика у людини з сильним Козерогом в гороскопі. Справжній Козеріг легко стрибає через гірські ущелини, тверезо оцінює свої можливості і жалість до себе його не мучить під час підйому в захмарні вершини.

Тінь Водолія проявляється у прагненні бути весь час на видноті, почувати себе значимою і яскравою фігурою, “пупом Землі”. Такий Водолій абсолютно не переносить, якщо він раптом перестає бути центром уваги або його оцінили не так, як йому хотілося б. Він готовий на досить дивну поведінку, лише б його знову помітили і оцінили. Мета істинного Водолія – бути провідником майбутнього в сьогодення, бути найважливішою частиною колективу – його душею, але не його центром. Водолій – втілення свободи від власного Его.

Тінь Риб, як сонячного знака, проявляється в фаталізмі, безвольності і депресивному небажанні боротися за власне життя. Є, щоправда, і не менш складний варіант – хаос у житті, у світогляді, у відносинах. В зодіакальному символі Риб дві риби. І справжня мета Риб – стати тією Рибою, яка цілеспрямовано пливе, можливо навіть проти течії, за своєю далекою і незрозумілою для інших, можливо ідеальною і абстрактною, але дуже важливою Метою.


А як ви думаєте, чому я весь час говорив, посилаючись на якихось інших людей? А ми самі? Ви правильно зрозуміли. Усвідомити, що ти сам в Тіні – це вже півшляху до виходу на Сонячну сторону свого життя.