Такі смачні оладки в житті не їла! Готую без грама борошна за 10 хвилин: виходять дуже пухкі та ніжні

Оладки – страва, яку обожнюють практично всі. Вони досить просто та швидко готуються і виходять дуже смачними – відмінна страва до сніданку.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний рецепт оладок на манці без грама борошна. За рахунок того, що тісто готуються на основі манки, оладки виходять більш ніжними і пористими всередині. Оладки настільки смачні, що неможливо зупинитися їх їсти.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 3 ст.л;
  • ваніль – дрібка;
  • сіль – дрібка;
  • кефір – 250 мл;
  • манна крупа – 350 г;
  • сода – 1 ч.л;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо до них сіль, цукор, ваніль і добре перемішуємо. Вливаємо до яєчної маси кефір і знову перемішуємо. Далі засипаємо манку і вимішуємо тісто до однорідності. Накриваємо тісто харчовою плівкою і залишаємо на 20-30 хвилин, щоб манка набухла.

За цей час манка розбухне і тісто стане більш густим. На цьому етапі додаємо до тіста соду і добре розмішуємо. Готове тісто виходить досить густим та в’язким і трішки густіше, ніж на класичні оладки.

Рецепт пухких і ніжних оладок без грама борошна за 10 хвилин

Розігріваємо сковорідку з олією. У розігріту олію ложкою викладаємо оладки. Смажити оладки треба на вогні трішки менше середнього до золотистої скоринки з двох сторін. Готові оладки за бажанням можна викласти на паперовий рушник, щоб вони увібрали зайвий жир.

Рецепт пухких і ніжних оладок без грама борошна за 10 хвилин
Рецепт пухких і ніжних оладок без грама борошна за 10 хвилин

Подавайте такі оладки до столу гарячими разом зі сметаною, медом, чи джемом. Вони виходять нереально пухкі і ніжні. Крім того, такі оладки залишаються м’якими навіть після того, як охолонуть. Такі оладки можна готувати не лише на сніданок, а також брати з собою в якості перекусу на роботу, чи у школу.

Зверніть увагу, що якщо у вас немає зранку часу на те, щоб чекати, коли манка набухне, ви можете приготувати таке тісто звечора. Зранку лише додайте до тіста соду і смажте млинчики.

Смачного!