Скільки точно місяців, я вже й не пам’ятаю сама, чоловік мій додому не приносить всю зарплату. Раніше такого ніколи не було, адже у нас з Миколою спільний сімейний бюджет був давно, а тут я його перестала впізнавати. Я ще якісь виправдання йому шукала, гнала недобрі думки, аж поки подруга мені очі не відкрила на все

Я вже не знаю скільки місяців, просто з рахунку збилася, мій чоловік став своїм родичам допомагати дуже. Я, звісно, не проти, якби це було в розумних межах, але це занадто, як на мене.

Справа в тому, що його родичі переїхали з Херсонської області до нас в Івано-Франківськ. Там у них складно зараз. Ми допомогли їм орендувати квартиру більше пів року тому. Це рідна тітка Тетяна мого чоловіка зі своєю сім’єю: чоловік, двоє дітей і свекруха її.

Перший час ми їм допомагали чим могли, адже самі небагато живемо. Звісно, вони від’їзд планували, адже довго вдома жили, але коли стало зовсім неспокійно, то ми їх до себе в місто запросили.

Родина всі необхідні речі взяла з собою з дому, так, як не дуже поспішали вони, все розпланували ми всі разом, наскільки це було можливо. та грошей у них мало було, адже там роботи немає, заощадження скінчилися, тому ми на перший час погодилися оплачувати їм оренду квартири.

З часом родина влаштувалася добре, обжилася непогано, тітка Тетяна з чоловіком на роботу влаштувалася, плюс пенсія свекрухи, тому непогано вони жили. Родичі сказали, що вони тепер в змозі самі оренду тягнути, тому дякували нам дуже і грошей більше не брали у нас.

Трохи часу минуло відтоді, та нещодавно мій Микола став з зарплати багато грошей залишати собі, чого раніше ніколи не було, у нас з ним завжди був спільний сімейний бюджет: отримуємо гроші і вони лежать в одному місці, кожен бере стільки, скільки потрібно йому.

А тепер чоловік з зарплати віддає меншу частину, він раніше такого не робив. Звісно, я поцікавилася в нього де він гроші діває, на що Микола спокійно відповів, що родичам допомагає, адже у них скрутні часи.

Перший час я мовчала, але коли це не один місяць відбувалося, я розхвилювалася вже, адже нічого не знала про допомогу, родичі нічого не кажуть, а мені соромно самій питати їх про це.

Нещодавно на роботі з колежанкою поділилася, вона була здивована чому я мовчу. Каже що в її сестри чоловік теж говорив, що батькам допомагає, пів року гроші з дому носив. А потім виявилося, що в нього інша і всі його гроші йшли їй. Вони зараз вже розлучені, але вона дуже картає себе за те, що раніше нічого не розуміла, поки її чоловік гроші іншій носив, а вона йому вірила.

Тепер у мене в голові такі думки, що й розповісти складно. А що, як і у мого чоловіка інша є? Він мені не зізнається, а родину соромно питати про таке. Хіба вони зрозуміють?

Як дізнатися правду мені?

Фото ілюстративне.