Картопля, 1 яйце та трохи борошна: приготувала палюшки зі шкварками за рецептом закарпатської господині

Сьогодні ми розглянемо приготування лінивих вареників, які вважаються хітом української кухні. Рецепт цієї страви досить простий, а в результаті вас порадує ситний та смачний обід.

Інгредієнти

  • Картопляне пюре – 1 кг
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Пшеничне борошно – 300 г
  • Сало – 100 г
  • Цибуля ріпчаста (середня) – 1 шт.
Найсмачніші ліниві вареники за старовинним рецептом

Приготування

Картоплю очистити та відварити в підсоленій воді до готовності. Перекласти в миску і приготувати пюре за допомогою товкача. Залишити картоплю повністю вистигати. До охолодженого пюре розбити одне яйце та додати сіль до смаку. Зауважте, що картопля була підсолена в процесі варіння. Добре перемішати.

До картопляної маси всипати пшеничне борошно та замішати тісто руками. Щоб палюшки вийшли ніжними, а не твердими, у тісті повинно бути більше картоплі, аніж борошна. Робочий стіл посипати борошном, викласти на нього тісто й продовжувати вимішувати. Залишити тісто “відпочити” на 15-20 хвилин.

“Відпочивше” тісто поділити на 8 частин. Перший шматочок розкачати в ковбаску діаметром близько 1.5 см. Після цього нарізати на невеликі шматочки й формувати палюшки. Заготовки викладати на посипану борошном кухонну дощечку.

В каструлю влити воду, додати сіль та поставити на плиту. Довести до кипіння й відправити заготовки у воду. Варити на малому вогні. Коли палюшки спливуть на поверхню та з’явиться легке кипіння — забрати на друшляк і промити холодною водою.

Для приготування засмажки нарізати ріпчасту цибулю та сало дрібними кубиками. Розігріти сковороду та обсмажити на ній спершу сало до золотистості, а потім додати цибулю й готувати ще декілька хвилин. Готовою засмажкою полити палюшки й подавати до столу. Смачного!