Якщо чоловік дзвонить і пише тільки коли йому погано

І знаєш же, що не треба брати трубку (відповідати на повідомлення), не варто ризикувати здоров’ям. Але якийсь рефлекс спущеного курка змушує тебе таки взяти телефон, набрати судомно текст відповіді.

Замучив, образив, виніс мозок… Все, начебто закінчила цей розбір, закрила тему раз і назавжди. Але в самий тихий, заповітний момент, коли ти зайнята чимось потрібним, або, наприклад, отримуєш зарплату, і з передчуття свята йдеш за покупками – раптом, як грім серед ясного неба, лунає дзвінок. Ну, або надходить повідомлення в месенджері.


Навіщо він дзвонить, якщо стосунки скінчилися?

Адже знаєш, що не треба брати трубку (відповідати на повідомлення), не варто ризикувати здоров’ям. Але якийсь рефлекс спущеного курка змушує тебе таки взяти телефон, набрати судомно текст відповіді. Як сомнамбула відповідаєш: “Так!” А насправді вже точно знаєш, що кажеш “ні” своєму майбутньому.

І починається знайома п’єса – надумані скарги, багатослів’я ні про що. Хоча, у розлогих виливів колишнього завжди є внутрішнє підґрунтя. А саме – його дзвінок чи лист – лише привід, щоб знову розворушити тебе, позбавити внутрішньої рівноваги.

Навіщо йому це потрібне? Дуже просто – так людина створює собі ілюзію значущості, підкреслює її. А також стверджує свою владу над тобою. Одним словом – знову безсоромно маніпулює.


Які твої необхідні та бажані дії у цій ситуації? Жодних. Найвірніший рецепт: не реагувати на чоловіка, і в жодному разі нічого не давати йому. Ні свого часу, ні почуттів, ні тим паче інших матеріальних дарів. І не брати: трубку, подарунки. Краще взагалі не відкривати його меседжі у соцмережах, чатах, де завгодно.

Ви тепер не разом, не одне ціле, як ти помилково думала раніше. Тому маєш повне право не робити по відношенню до чоловіка те, чого тобі не хочеться. Не вважаєш за потрібне відповідати в листуванні – не відповідай! “А як же правила гарного тону?” – Запитаєш ти. Вони скасовуються щодо цієї людини раз і назавжди. Просто вже не працюють.


Зазвичай, після завершення стосунків, чоловік пише і дзвонить жінці “марно”. За його посиланнями не стоять якісь конкретні пропозиції. Лише хочеться зайвий раз пограти, потішити своє самолюбство, поспостерігати, за ще “теплою” реакцією жінки. А потім взяти, і сказати якусь гидоту. Подумайте, чи потрібний вам цей “набір”? І все-таки не візьміть вкотре трубку.