Чим хворіють жінки у нещасливих стосунках?

Мало хто знає, але від нещасливих стосунків жінки часто хворіють і фізично, оскільки тіло сигналізує про душевний та психологічний дискомфорт. В результаті постійного стресу та напруги жінка не тільки втрачає душевний мир і спокій, а й страждає тілесно.

Хвороби, що проектуються на тіло в результаті страждань душевних та психологічних називають психосоматикою від грецьких слів «психо» (душа) та «сома» (тіло). Ці хвороби часто не пов’язують із життєвою та психологічною ситуацією, і вони справді можуть бути не пов’язані з ними. Однак якщо Ви знаходите у себе деякі з наведених хвороб, подумайте, чи немає у Вас певного стресу в житті.

Найбільш поширені хвороби та їх причини:

1. Підвищений тиск і мігрень – спроба закритися від емоцій, нереалізованість у відносинах, неможливість реалізувати свої бажання та почуття провини.

2. Тривога, панічні атаки – спроба заглушити невисловлені емоції.

3. Переїдання та ожиріння – це спроба «заїсти» стрес і додати енергії та радості життя, іноді це ознака аутоагресії та бажання уникнути інтимних стосунків з партнером та ознака невисловлених негативних емоцій.

4. Захворювання кісток, суглобів – сигнал про надмірні обов’язки та відповідальність за сім’ю, дітей, фінанси, страх майбутнього.

5. Хронічний нежить, ГРЗ – спроба придушити емоції, переживання та душевний біль.

6. Шкірні захворювання, алергія, астма — спроба захиститися від інтимних відносин із «важким» партнером, спроба полегшення обов’язків у сім’ї та отримати турботу.

Автор: Лейла Алі