Діти випрошують їх щодня: рецепт дуже смачних макаронів у сирному соусі – готую все разом на одній сковороді

Макарони з сиром – відома американська страва, яка стоїть на ряду з бургерами та піцою. Часто в американських фільмах можна побачити, як діти та дорослі смакують смачненькими сирними макаронами.

Виявляється, приготувати такі макарони вдома дуже легко. Все робиться на одній сковороді і не треба бруднити купу посуду. Крім того, продукти для приготування страви доступні і не дорогі.

Необхідні інгредієнти:

  • макарони (сухі) – 200 г;
  • плавлений сирок – 1 шт;
  • молоко – 500 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • сухий часник – 0,5 ч.л;
  • орегано (прованські трави) – 0,5 ч.л;
  • олія – 1 ст.л;
  • вершкове масло – 20 г.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту важливо обрати плавлений сирок високої якості без добавок. Звертайте увагу, щоб на етикетці було написано “плавлений сир”, а не “сирний продукт”. Із неякісним сиром страва не вийде, адже він не розплавиться у страві.

Глибоку сковорідку ставимо на вогонь і наливаємо туди рослинну олію та додаємо вершкове масло. Коли масло розплавиться, всипаємо на пательню сухі макарони. Обсмажуємо їх 3 хвилини постійно помішуючи до дуже легкої золотистості.

Рецепт дуже смачних макаронів у сирному соусі з простих продуктів

В центр пательні кладемо цілий плавлений сирок і заливаємо все гарячим молоком. На цьому етапі додаємо до макаронів сіль, перець, сухий часник та орегано. Також можна брати й інші спеції.

Робимо під сковорідкою маленький вогонь, накриваємо її кришкою і варимо макарони приблизно 10 хвилин. Після цього макарони треба добре перемішати. Плавлений сир буде дуже м’яким, його потрібно розподілити по всій страві.

Рецепт дуже смачних макаронів у сирному соусі з простих продуктів
Рецепт дуже смачних макаронів у сирному соусі з простих продуктів

Після перемішування накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо макарони ще 2-3 хвилини.

Страва готова! Подавайте такі макарони гарячими разом з м’ясом та свіжими салатами.

Смачного!