Від цього салату кілограми тануть на очах: готую з молодої капусти і яблук – дуже смачний, хрусткий і соковитий

Весна – сезон свіжих овочів та ягід і смачних рецептів з них. Весною хочеться менше їсти ситних страв, хочеться чогось легкого і свіжого. Ідеальним продуктом для весняних страв є молода капуста. Вона дуже ніжна і соковита і набагато смачніша за білокачанну зимову капусту.

З молодої капусти можна готувати безліч страв, та все ж її найчастіше використовують для салатів. Пропонуємо до вашої уваги цікавий і оригінальний салат з капусти, який здивує вас своїм смаком. Він не лише смачний, а й дуже корисний і дієтичний і не шкодить вашій фігурі.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста молода – 500 г;
  • морква – 1 шт;
  • яблука – 300 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • сметана – 100 г;
  • гірчиця – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

Капусту нашинкуйте тонкою соломкою і перекладіть у салатник. Моркву натріть на тертку для моркви по-корейськи, або на звичайну крупну тертку і додайте до капусти.

Яблука потрібно очистити від серцевинки (шкірку залишаємо) і нарізати тонкою соломкою. Обирайте соковиті зелені яблука з кислинкою. Перекладаємо яблука до інших інгредієнтів. За бажанням в салат можна додати свіжий кріп.

Рецепт дуже смачного дієтичного салату з молодої капусти і яблук

Для заправки змішайте сметану з гірчицею, дрібкою солі та перцю і ретельно перемішайте. Готовим соусом заправте салат. Також такий салат можна заправляти і майонезом, якщо у вас немає мети зробити салат низькокалорійним.

Готовий салат відразу подавайте до столу, довго зберігати його не можна, адже овочі пустять сік і втратять вигляд та смак. Салат виходить дуже смачним і оригінальним. Яблука надають страві приємної кислинки та фруктовості і вони ідеально поєднуються з капустою.

Смачного!