Тонкі, аж просвічуються: найкращий рецепт млинців на окропі та кефірі. Виходять ну дуже ніжні

Чимало господинь і господарів вважають, ніби приготувати дійсно смачні тонкі млинці доволі важко, адже на це йде багато часу та сил. Мовляв, ви стоїте біля плити годинами, а в результаті отримуєте маленьку гірку млинців, які розлітаються за секунди.

Втім, запевняють досвідчені господині, не потрібно витрачати багато часу на те, щоб приготувати смачне частування для всієї родини. Вам потрібно всього лише змішати кілька простих інгредієнтів, а потім – швиденько обсмажити їх на пательні.

Господиня поділилась фірмовим рецептом тонких млинців на кефірі й окропі, які готуються дуже легко

Інгредієнти:

  • Кефір – 400 мілілітрів;
  • Окріп – 400 мілілітрів;
  • Борошно – 300 грамів;
  • Яйця – 3 штуки;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Олія – 2 столові ложки;
  • Сіль – дрібка;
  • Сода – пів ч. ложки.

Спосіб приготування:

Процес приготування млинців дуже простий. Для початку потрібно змішати кефір та соду, потім до них додати яйця, олію, цукор, сіль. Добре перемішайте отриману суміш до однорідності.

Наступним кроком починайте поступово вводити просіяне борошно у тісто для млинців. Використовуйте вінчик, аби досягти однорідної консистенції.

Окріп влийте тонкою цівкою в тісто для млинців, продовжуючи поступово все перемішувати. Готовому тісту дайте настоятись близько 10 хвилин, а потім – смажте на розігрітій сковороді з обох боків.

Господиня поділилась фірмовим рецептом тонких млинців на кефірі й окропі, які готуються дуже легко
Господиня поділилась фірмовим рецептом тонких млинців на кефірі й окропі, які готуються дуже легко

Завдяки правильній консистенції тіста млинці дуже швидко смажаться та легко перевертаються. Це допомагає вам витрачати менше часу на процес смаження, а також позбавляє від зайвих нервів, коли щось не виходить, і млинець прилипає до пательні.

Готові млинці ви можете подавати до столу разом зі сметаною, згущеним молоком чи топінгами. Все буде однаково вдало доповнювати частування. Смачного!