Виручає, коли гості вже на порозі. Цей соковитий салат зʼїдають весь за раз: 
5 інгредієнтів + 5 хвилин часу

Салат “Гавань” стане зіркою вашого святкового столу і точно перший буде з’їдений. Інгредієнти в ньому відмінно поєднуються між собою. Салат свіжий, хрумкий і водночас ситний. У його склад йде консервований тунець, та за бажанням ви можете замінити його на варену, чи копчену курку.

Необхідні інгредієнти:

  • молода капуста або салат Айсберг – 300 г;
  • огірок свіжий – 300 г;
  • консервована кукурудза – 1 банка;
  • тведий сир – 150 г;
  • консервований тунець – 2 банки (460 г);
  • сіль, перець, майонез за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього салату підійде молода капуста, салат Айсберг, або пекінська капуста. Капусту потрібно нашинкувати тонкою соломкою і перекласти в салатник. Свіжий огірок ріжемо соломкою і додаємо до капусти. Туди ж відправляємо банку консервованої кукурудзи. Твердий сир натираємо на крупній тертці і відправляємо до інших інгредієнтів.

Консервований тунець потрібно обирати у власному соку. Відділяємо рибку від рідини і розділяємо тунець на невеликі шматки. Перекладаємо рибу в салатник. За бажанням у салат можна додати кріп, петрушку, чи зелену цибулю.

Рецепт святкового салату Гавань з тунцем і сиром

Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Якщо ви хочете зробити салат більш легким, в якостті заправки можна використати сметану, грецький йогурт, чи змішати майонез зі сметаною у співвідношенні 1:1.

Готовий салат відразу подаємо до столу. У заправленому вигляді його краще не зберігати в холодильнику довше 1 години. Салат виходить дуже смачним і всі інгредієнти в ньому ідеально поєднуються між собою. Капуста та огірок надають салату хрумкості та свіжості, кукурудза – приємну солодкість, сир – вершковість та ситність, а тунець – пікантність.

Смачного!