З правильною людиною буде легко

Вам не доведеться вдавати когось іншого, зображуючи досконалість і невразливість. Вам не доведеться перетворюватися на когось іншого, щоб завоювати любов чи утримати партнера.

Ви його одразу пізнаєте і ні з ким не сплутаєте – правильну людину у вашому житті. Бо з ним буде легко. Він прийматиме вас такими, якими ви є, без сумнівів та питань. Вам не буде тривожно, ви не дратуватиметеся поряд з ним.


Вам не доведеться вдавати когось іншого, зображуючи досконалість і невразливість. Вам не доведеться перетворюватися на когось іншого, щоб завоювати любов чи утримати партнера.

Коли у вашому житті з’явиться потрібна людина, ви просто будете одне в одного. Ви будете на одній хвилі. І навіть не виникне питання, хоче він бути з вами чи ні. Все буде настільки очевидним, настільки просто, настільки легко. Ви просто відкриєте собі, що життя вдвох набагато краще, ніж нарізно.

Зовсім не стверджую, що ви ніколи не сваритиметеся. Але, зрештою, ви завжди зможете все обговорити та дійти компромісу. Поступитися, відступити, обійняти, засміятися. А тому у вас не буде страху та недовіри. Ви будете спокійними, ви будете впевнені, що хоч би як все складалося – удвох щось придумаєте.


Іноді створення здорових та гармонійних стосунків з іншою людиною – це питання часу та зрілості. Це робота, робота та ще раз робота. Причому взаємна. Але коли ви дістанетеся до тієї точки стосунків, де пануватиме незвичайна легкість, як кажуть – «зловите вітрило», то зрозумієте про що мова. З того моменту ви вже ніколи не засинатимете, терзаючись питанням, чи подзвонить вам ваша кохана людина, чи того гірше: «Чи не зраджує вона вам?».

Немає нічого ціннішого, ніж хвилини, дні, роки нашого життя. Вони йдуть безповоротно, і вам не переписати жодної миті. Тому не витрачайте свій час на людей, з якими завжди складно. Вічні драми та загадки. Вічні претензії та з’ясування відносин. Навіть якщо після цього ви знову миритеся і відчуваєте себе щасливими – це все ілюзія.

Скільки б ви не вкладали в подібні стосунки, все зникає, наче вода крізь тріщини у старому глечику. Можливо, ви любите і щиро сподіваєтесь, що ваш партнер зміниться.

Не обманюйте себе. Він ніколи не зміниться. Змінитесь ви: зникне радість, згаснуть очі, а на серці оселиться вічний біль. Люди не змінюються лише для того, щоб залишитися з вами поряд.

Звичайно, вони можуть пообіцяти, що зміняться, якщо ви скажете, що йдете. Але й у такому разі вони залишаться незмінними. Стосунки, які працюють, працюють із якоїсь причини. А ті, які не працюють – також із певної причини. Іноді ніхто не винен – ні ви, ні ваш партнер. Існують речі, які ми не можемо контролювати, не в змозі змінити. Тому нічого, крім болю та розчарування, вам не світить.


Причин може бути безліч: це і повна несумісність характерів, і різні цінності, і нерозуміння, невпевненість у собі одного, або навіть обох партнерів. Іноді навіть розлад психіки (мова про аб’юзерів, нарцисів та інших персонажів). Всі ці речі спочатку не залишають вам жодного шансу побудувати здорові стосунки. Як би там не було, якщо ваші стосунки складні та більше нагадують психологічну драму – це не ваші стосунки.

Ви вже могли звикнути до того, що стосунки – це завжди складно та вічні бої, а тому забули як це – коли легко та просто. Коли дихається вільно, а на душі світло. Чому це сталося з вами? Можливо, зіграли свою роль якісь дитячі травми, невдалий досвід минулих стосунків чи занижена самооцінка. Якщо це так, то знадобиться якийсь час, щоб позбутися хибних схем та патернів, щоб усвідомити, що здорові стосунки повинні приносити вам більше радості, ніж тривог та занепокоєння.

Це життя: ніхто не винен у тому, що стосунки дуже часто не складаються. Але коли у вашому житті з’явиться правильна людина (а це обов’язково трапиться), то ви це відразу зрозумієте. Вам буде просто. А це відчуття ні з чим не сплутаєш.


Удачі та любові – ви цього заслуговуєте!