Готую квашену капусту за 1 годину: на смак не відрізнити, така ж кисленька та дуже смачна. Рецепт

Часом буває так, що вам ну дуже хочеться покуштувати чогось солоненького. Коли вдома є консервація, все стає набагато простіше. Втім, важче вигадати, чим втамувати голод, коли зимових заготівель вже не залишилось.

У такому разі ви можете скористатись цим простим рецептом. Квашену капусту, попри розповсюджений міф, можна приготувати за лічені хвилини. Вам знадобиться всього година на те, аби овочева закуска настоялась і змогла порадувати вас неперевершеним смаком.

Як приготувати квашену капусту в домашніх умовах швидко та без зайвого клопоту – поради

Інгредієнти:

  • 1 середня капуста;
  • 2-3 морквини;
  • 2 ст. ложки солі;
  • 1 ст. ложка цукру;
  • 1 стакан води.

Як приготувати:

Для початку треба нарізати капусту соломкою. Можна використовувати ніж або тертку, щоб нашаткувати овоч красиво. Очистьте моркву й також натріть її на тертку. Велику миску заповніть капустою і морквою. Додайте сіль та цукор.

Ретельно перемішайте, щоб рівномірно розподілити сіль і цукор. Залийте все водою так, щоб вона покривала овочеву суміш повністю. Потім прикрийте миску кришкою або тарілкою.

Дайте капусті настоятися протягом години при кімнатній температурі. Це дозволить солі та цукру розчинитися і просочитись у капусту.

Через годину перевірте смак капусти. Вона повинна бути трохи кислуватою і дещо м’якшою, ніж у сирому стані. Якщо капуста готова до споживання, ви можете зберігати її в холодильнику.

Як приготувати квашену капусту в домашніх умовах швидко та без зайвого клопоту – поради
Як приготувати квашену капусту в домашніх умовах швидко та без зайвого клопоту – поради

У результаті на вашому столі буде стояти надзвичайно апетитна закуска. Капуста на смак нагадуватиме квашену, втім на приготування ви витратите у рази менше часу та сил. Таке частування гарантовано стане хітом вашого раціону.

Подавати готову капусту ви можете, зробивши салат, як роблять з класичної квашеної капусти. Додайте у закуску трішки зеленої або свіжої цибулі та оливкової олії. Перемішайте все та насолоджуйтесь. Смачного!