Розказую, як готую смачний печінковий паштет з грибами та вершковим маслом: їдять ті, хто не любить печінку

Печінковий паштет – це смачна закуска, яку можна з легкістю приготувати вдома. Спробувавши домашній варіант хоча б один раз, ви назавжди перестанете купувати магазинний паштет. Печінковий паштет з грибами вдома – це швидко, економно та корисно. Гриби є чудовим вмістом білка, а куряча печінка містить залізо, яке так необхідне нашому організму. Тож спробуйте цей рецепт та безперечно, ви залишитеся у захваті.

Рецепт печінкового паштету з грибами

Інгредієнти:

  • 500 грамів курячої печінки
  • 1 середня морква
  • 1 цибулина
  • 150 грамів грибів
  • 100 грамів вершкового масла
  • 100 мілілітрів вершків (20% жирності)
  • Сіль, Чорний перець

Приготування:

Почніть із курячої печінки. Видаліть всі непотрібні плівки та перевірте, чи печінка добре промита. Наріжте морквину, цибулину та гриби на дрібні кубики для подальшого смаження.

Розігрійте сковороду з олією та шматочком вершкового масла на середньому вогні. Додайте нарізану морквину та цибулю, смажте до золотистого кольору. Потім додайте гриби та продовжуйте смажити, поки вони не стануть м’якими.

Як приготувати паштет з курячої печінки та грибів
Як приготувати паштет з курячої печінки та грибів

Додайте нарізану курячу печінку до сковороди з грибами, морквою та цибулею. Приправте сіллю та чорним перцем за смаком. Смажте, помішуючи, до готовності печінки. Вона повинна стати м’якою та золотистою.

Після того, як інгредієнти вже просмажені, перекладіть їх у блендер. Додайте вершки, вершкове масло та змішайте до отримання однорідної маси. Додайте за смаком ще солі чи перцю.

Перекладіть отриману масу у форму для паштету або маленькі порційні кухонні баночки. Покладіть паштет у холодильник принаймні на три години, щоб він добре застиг, але краще на ніч.

Печінковий паштет з грибами готовий до подачі. Подається він з тостами, круасанами, крекерами або свіжим хлібом, а також може бути чудовим додатком до салатів або гарячих страв.