Їм і худну: дуже смачний і ніжний десерт без цукру, борошна та масла – готую 5 хвилин і насолоджуюся смакотою

Цей десерт сподобається не лише тим, хто сидить на дієті, його оцінить кожен ласун. Крім того, таке тістечко можна давати маленьким дітям, адже в ньому лише корисні та натуральні інгредієнти. До вашої уваги дуже смачний, корисний і неймовірно ніжний шоколадний десерт, який закохує у себе вже після першого шматочка.

Необхідні інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 150 г;
  • молоко – 250 мл;
  • банан – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • какао-порошок – 40 г;
  • розпушувач тіста – 1 ч.л;
  • шоколад темний – 80 г;
  • молоко – 50 мл.

Спосіб приготування:

Для цього десерту потрібно використовувати вівсяні пластівці, які довго варяться (20 хв). Пластівці швидкого приготування не підійдуть. Вівсяні пластівці заливаємо гарячим молоком, перемішуємо і відставляємо.

Банани обирайте дуже стиглі, адже вони дають солодкість десерту. Банани очищаємо і переминаємо вилкою до стану пюре. Далі у бананове пюре додаємо яйця і добре перемішуємо до однорідності. Додаємо у цю масу какао-порошок і розпушувач тіста. Ще раз добре перемішуємо. Перекладаємо до бананово-яєчної маси запарені у молоці пластівці. Розмішуємо до однорідності.

Рецепт смачного і ніжного шоколадного десерту без цукру і борошна

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і переливаємо туди отримане тісто. Випікаємо пиріг у зарання розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.

В цей час підготуємо шоколадну глазур. Чорний шоколад ломаємо на шматки і перекладаємо у миску. Заливаємо шоколад молоком і розтоплюємо на паровій бані, постійно помішуючи до утворення однорідної, глянцевої маси.

Покриваємо шоколадним кремом готовий пиріг і ставимо його в холодильник на 1 годину до повного охолодження.

Рецепт смачного і ніжного шоколадного десерту без цукру і борошна
Рецепт смачного і ніжного шоколадного десерту без цукру і борошна

Готовий десерт ріжемо на порційні шматки і подаємо до столу.

Звісно, за бажанням ви можете додати у цей десерт цукор, або інший підсолоджувач. Та і без них пиріг буде солодкуватим за рахунок бананів.

Смачного!