Цей десерт я готова їсти хоть щодня: рецепт ніжного і легкого двошарового сметанного желе – справжня смакота

Мабуть немає людей, які не люблять легкі і повітряні десерти, на кшталт пташиного молока, зефіру, мусу та інших. Такі десерти зазвичай дуже ніжні і нереально смачні. Пропонуємо до вашої уваги десерт зі сметани, який вам точно сподобається. Цей десерт можна назвати желе зі сметани. Та консистенція десерту не схожа на щільне желе, воно більш ніжне і м’яке, як суфле.

Необхідні інгредієнти:

  • сметана – 600 г;
  • цукрова пудра – 110 г;
  • желатин – 15 г;
  • вода – 75 мл;
  • какао – 25 г;
  • ваніль – дрібка.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту потрібно брати досить жиру сметану (жирність не менше 25%).

Желатин заливаємо водою, перемішуємо і залишаємо набухнути. До сметани додаємо цукрову пудру, ваніль і збиваємо міксером до пишності. Зверніть увагу, що потрібно додавати саме пудру, а не цукор, адже цукор має властивість розріджувати сметану. Збивши сметану з цукровою пудрою, ви отримаєте густий, щільний і повітряний крем.

Рецепт ніжного і легкого двошарового сметанного желе

Набухший желатин розтоплюємо у мікрохвильовці. Тонкою цівкою вливаємо у сметанний крем розтоплений желатин, продовжуючи збивати крем.

Оскільки десерт буде двошаровим, ділимо сметанний крем на дві рівні частини. До однієї частини крему потрібно додати какао. Для того, щоб воно рівномірно розподілилося, додайте спочатку до какао пару ложок крему, добре розмішайте і вже цю масу вливайте в основний крем і вимішуйте.

Рецепт ніжного і легкого двошарового сметанного желе
Рецепт ніжного і легкого двошарового сметанного желе

Заливати суфле можна у креманки, склянки, або у велику форму. У хаотичному порядку заливаємо ванільне і шоколадне желе. Ставимо десерт у холодильник на кілька годин до повного застигання.

За бажанням зверху присипаємо десерт какао-порошком, або натертим шоколадом.

Смачного!