Готую за 15 хвилин – і не думала, що це так просто: грибний паштет замінив класичний у піст. Рецепт

Гриби завжди мали особливий і ніжний смак, вони чудово поєднувались із хлібом, салатами та доповнювали майже кожну страву. На щастя для любителів такого смачного продукту, під час посту їх також можна куштувати. Гриби часто стають ідеальною заміною м’яса та печінки – особливо смачним виходить паштет, приготований на їхній основі. Для приготування не потрібно мати кулінарних знань, достатньо просто підсмажити грибочки та скористатись блендером.

Кулінари порадили найкращий рецепт грибного паштету без печінки та м’яса для пісного раціону

Інгредієнти:

  • 500 грамів свіжих грибів;
  • 1 велика цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 3 моркви;
  • 5-6 столових ложок рослинної олії;
  • Сіль і перець на смак;
  • Свіжа зелень для подачі.

Розігрійте рослинну олію на середньому вогні у сковороді. Додайте нарізану цибулю і смажте до м’якості, приблизно 5 хвилин. Далі додайте на пательню натерту на тертці моркву та смажте, поки вона не стане м’якою. Додайте нарізані гриби і часник до цибулі й моркви. Смажте, помішуючи, до того часу, поки гриби не випустять весь сік, а зайва рідина не випарується.Це займе приблизно 10-15 хвилин. Додайте сіль і перець на власний смак.

Коли гриби стануть готовими, приберіть сковороду з вогню і залиште їх трішки охолонути. Перекладіть грибну масу до блендера або міксера. Додайте трішки рослинної олії. Збивайте інгредієнти до однорідності та отримання гладкого паштету. На смак додайте ще солі та перцю, якщо потрібно. Перекладіть готовий паштет у контейнер або тарілку для зберігання. За бажання, прикрасьте паштет свіжими травами, як от, наприклад, петрушка чи кріп. Паштет можна подавати як теплим, так і холодним.

Кулінари порадили найкращий рецепт грибного паштету без печінки та м'яса для пісного раціону
Кулінари порадили найкращий рецепт грибного паштету без печінки та м’яса для пісного раціону

Подавайте готовий паштет до підсмаженого хліба або сухариків. Смачного!