Я прожила зі своїм чоловіком уже 30 років, але зараз я рішуче налаштована подати на розлучення. Справа в тому, що ми з чоловіком одночасно їдемо на роботу, і одночасно повертаємося, але тоді він завалюється на диван і вимагає, щоб я йому прислужувала.

Проживши з чоловіком тридцять довгих років, я думала, що ми створили міцну спілку, яка витримає все.

Однак останні роки стали випробуванням, яке я більше не можу терпіти. Ми обидва працюємо повний день, але як тільки ми повертаємось додому, всі обов’язки по господарству лягають на мої плечі, в той час, як він дозволяє собі розслабитися. Якось, вже не витримавши, я сказала йому: “Я тобі не служниця.

Ми обидва втомлюємося на роботі, чому ж тоді я повинна робити все одна?” Він лише пирхнув у відповідь: “Так було завжди. Ти ж знаєш, як це працює.”

“Але це несправедливо,” – заперечила я, відчуваючи, як гнів і втома змішуються в мені, перетворюючись на рішучість змінити своє життя. Мої діти, почувши про мій намір розлучитися, були приголомшені. “Мамо, ти не можеш цього зробити! Це ганьбить нас,” – сказала моя дочка.

“Я маю думати про своє щастя. Я не хочу провести залишок своїх днів, прислужуючи комусь, хто не цінує мене,” – відповіла я. Рішення подати на розлучення було одним з найважчих у моєму житті. Воно викликало безліч суперечок та звинувачень, але в глибині душі я знала, що це правильно. Не можна жертвувати власним благополуччям заради чужої зручності чи соціальних норм.

Зараз, коли все сказано та зроблено, я відчуваю суміш полегшення та смутку. Сум про те, що не вдалося зберегти сім’ю, але полегшення від того, що тепер у мене є шанс почати життя заново, в якому я цінуватиму себе і свої потреби. Так, іноді саме найважчі рішення ведуть нас до справжнього щастя.

Джерело