Картопля, сир + смачне листкове тісто – ніжні крученики на вашому столі: геніальний рецепт на всі випадки

Такі хрусткі, апетитні й ніжні картопляні крученики з сиром – просто неймовірна закуска до столу та ідеальний перекус на роботу чи в школу. Апетитне частування готується за лічені хвилини, а також його не соромно подати до застілля. Ніжна начинка ідеально доповнюється сиром, що робить закуску оригінальною. До слова, під час посту ви також можете готувати таку смачну закуску, втім сирну начинку потрібно замінити сиром тофу або ж свіжою зеленню – картоплю можна залишити.

Кулінари розповіли, як можна швидко та легко приготувати смачні крученики з картоплею та сиром

Інгредієнти:

  • Готове листкове тісто – 1 упаковка;
  • Картопля – 3 середні штуки;
  • Сир – 150 грамів;
  • Сіль і перець – на смак;
  • Яйце – 1 штука.

Спосіб приготування:

Почнемо з приготування начинки. Щоб це зробити, очистьте бульбу, наріжте її на кубики, а потім варіть у киплячій воді до м’якості, це займе приблизно 15-20 хвилин. Після цього вилийте зайву воду та дайте їй трішки охолонути. Перетворіть картоплю на пюре. Наріжте сир на невеликі кубики або натріть за допомогою тертки. Змішайте картоплю з сиром.

Перш ніж використовувати листкове тісто, залиште його на 15-20 хвилин у кімнатній температурі, аби воно розморозилось. Розгорніть тісто на робочій поверхні і розріжте його на трикутники. На кожен шматочок тіста викладіть начинку з картоплі, а зверху – покладіть кілька шматочків сиру. Обережно скрутіть тісто, починаючи з ширшої сторони трикутника, щоб утворити рогалики. Важливо добре ущільнити краї тіста, щоб начинка не витекла під час випічки.

Розігрійте духовку до температури 200°C. Покладіть рогалики на деко для випікання, покрите пергаментним папером. Збийте яйце та змастіть верхню частину кожного рогалика за допомогою кондитерського пензлика. Випікайте рогалики в попередньо розігрітій духовці приблизно 15-20 хвилин або до золотистого кольору. Після приготування дістаньте рогалики з духовки та дайте їм трішки охолонути перед подачею.

Кулінари розповіли, як можна швидко та легко приготувати смачні крученики з картоплею та сиром
Кулінари розповіли, як можна швидко та легко приготувати смачні крученики з картоплею та сиром

Смачного!