Я завжди вважала, що сімейні цінності нічим не затьмарити. Проте історія сусідської сім’ї змінила мою думку.

Я завжди вважала, що сімейні цінності нічим не затьмарити. Мені здавалося, що немає у світі такого явища, яке могло б змусити членів сім’ї стати ворогами один одного.

Проте історія сусідської сім’ї змінила мою думку. У дитинстві ми всі знали один одного, утворюючи згуртовану громаду.

Одна сім’я особливо виділялася: тітка Катерина та двоє її дітей, Поліна та Степан. Незважаючи на явну прихильність Катерини до дочки, Степан, обділений увагою, виріс і став успішним програмістом.

Коли Катерина захворіла, Поліна швидко переклала обов’язки щодо догляду за нею на Степана, який, незважаючи на колишню зневагу матері, взяв її до себе. Після смерті Катерини Степан дізнався, що Поліна таємно забрала їхню сімейну квартиру собі, мотивуючи це тим, що їй вона потрібніша через меншу житлоплощу.

Виправдовувалася Поліна так: “Тобі і так добре, а мені потрібно розширювати своє житло!” Це розкрило її справжній характер: жадібність для неї була важливіша за сімейний обов’язок і любов.

Розмірковуючи над цим випробуванням, я подумала – на місці Степана я б розірвала стосунки з такою сестрою. Ця історія змусила мене задуматися про реальне значення сім’ї та спадщини, підкресливши, що іноді ті, хто піклується найменше, у результаті отримують найбільше .

Джерело