Пісні, але дуже ситні: рецепт ніжних і соковитих котлет без грама м’яса – готую регулярно, бо дуже смачно

Рецепт таких котлет буде корисний для тих, хто дотримується посту, не вживає тваринних продуктів з етичних міркувань, або просто хоче урізноманітнити свій раціон смачними стравами. Котлетки виходять ніжними і соковитими і ідеально смакують зі свіжими салатами. Крім того, страва дуже ситна і забезпечить вас енергією на цілий день.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 350 г;
  • рис – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • морква – 1 шт;
  • сіль, перець за смаком;
  • спеції (куркума, паприка, сухий часник);
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю варимо у мундирі до готовності. Окремо у підсоленій воді відварюємо 100 грам рису.

Цибулю ріжемо дрібним кубиком, моркву натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на рослинній олії цибулю до прозорості, після чого додаємо до неї моркву. Смажимо овочі до м’якості моркви.

Відварену картоплю в мундирі охолоджуємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці. Додаємо до картоплі відварений рис, засмажку, сіль, перець і спеції. Зі спецій сюди ідеально підійде паприка, куркума, сухий часник суха зелень.

Рецепт пісних котлет без грама м’яса: соковиті і дуже смачні

Ретельно перемішуємо. Має вийти щільний “фарш”, який добре тримає форму. Робимо із овочевого фаршу круглі котлетки. Для того, щоб було простіше формувати котлети, змащуйте руки рослинною олією. Обсмажуємо котлетки на розігрітій олії з двох сторін до золотистої скоринки.

Рецепт пісних котлет без грама м'яса: соковиті і дуже смачні
Рецепт пісних котлет без грама м’яса: соковиті і дуже смачні

Цю страву подаємо до столу гарячою. Такі котлетки відмінно смакують зі сметаною. Також вони гарно поєднуються зі свіжими салатами і овочевими салатами з буряка та квашеною капустою.

Котлетки виходять ніжними і смачними. Хоч у них не має ні грама м’яса, страва досить ситна і поживна.

Смачного!