Дуже ніжний пиріг “3 склянки”: простий рецепт, який легко запам’ятати. Його печуть вже всі мої сусідки

Якщо ви любите радувати своїх рідних смачною домашньою випічкою, зверніть увагу на цей рецепт. Пиріг готується дуже швидко, вам навіть не доведеться замішувати тісто, а смак у нього виходить шедевральним. Пиріг виходить дуже ніжним, соковитим і з приємним балансом смаків.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • манна крупа – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
  • яблука – 5 шт;
  • вершкове масло – 30 г;
    молоко – 1 склянка;
  • лимонний сік – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

У глибокій мисці змішайте борошно, манну крупу, цукор і розпушувач тіста. Ретельно перемішуємо. Це і є основа, яка під час випічки утворить тісто.

В окрему миску натираємо на крупну тертку яблука. Їх можна не очищати від шкірки. Обирайте яблука з кисло-солодким смаком. Натерті яблука поливаємо лимонним соком (щоб не потемніли) і перемішуємо.

Беремо форму для випічки діаметром 20 см. Дно та стінки форми вистеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом.

Суху суміш ділимо на 4 рівні частини, а яблука ділимо на 3 частини.

Першим шаром викладаємо суху суміш, далі викладаємо шар яблук. Чергуємо суху суміш з яблуками, останнім шаром має бути суха суміш.

Рецепт насипного пирога 3 склянки з яблуками

В сотейнику нагріваємо молоко зі шматочком масла майже до кипіння. Гарячим молоком поливаємо зверху пиріг. Вилочкою, або ножем треба зробити проколи у пирозі, щоб молоко просочилося.

Рецепт насипного пирога 3 склянки з яблуками
Рецепт насипного пирога 3 склянки з яблуками

Ставимо пиріг в зарання розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 40-50 хвилин.

Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо охолонути хвилин 20. Акуратно виймаємо пиріг з форми і прибираємо пергамент. За бажанням пиріг присипаємо цукровою пудрою.

Смачного!