Одного вечора, після суперечки, чоловік Тетяни з дому пішов. Степан довго не дзвонив, не брав телефон, а Тетяна місця собі не знаходила. Як далі жити? Що робити? В кишені в неї всього 200 гривень було. Та чоловік таки повернувся і заспокоїлася Таня. Але з того дня стала жити по-іншому. Та одного дня чоловік вдома велику суму грошей знайшов

Нещодавно чоловік Тетяни, несподівано, знайшов гроші її в маленькій тумбочці в шафі. Тетяна там лише нитки тримала, якісь клаптики тканини і біжутерію дешеву. Зазвичай Степан і за носками своїми у шафу не лізе, а дружину до себе зве, а тут у її шухлядці знайшов.

Тетяна сама не може зрозуміти, чого він туди поліз, що там йому могло знадобитися.

– Ну, можливо, голку з ниткою хотів знайти, ґудзик пришити, чи ще щось прилаштувати. Тому й вирішив заглянути туди, – мама підказувала.

– Мій чоловік ніколи тої голки в руках і не тримав, напевно, не думаю, що він щось колись шив у своєму житті. Хіба ти не знаєш?

Тетяна в шлюбі зі своїм чоловіком живе вже майже 7 років. З першого дня свого заміжжя вона не працює, сидить зі своїми двома доньками вдома. Степан працює лише один. Заробляє він, на жаль, не так багато, але їм вистачає на життя – за рахунок того, що квартира своя, орендувати житло не потрібно і гроші свої віддавати, а дісталася вона Степану, свого часу, в спадщину від бабусі його.

Тетяна все купує зі знижками, вишукує різні акції. Готує дуже смачно, але економно. Вона постійно намагається вигадувати щось оригінальне, для сім’ї старається своєї.

– Вдома постійно у нас чисто та затишно, є гаряча свіжа їжа, – постійно хвалиться Тетяна рідні. – Я вже так стараюся: перу, прасую, кожному намагаюся догодити в усьому на кожному кроці, розкладаю все в шафі на поличках. Степан до побуту не має ніякого діла взагалі. Ну, може з дітьми позайматися трохи, якщо настрій хороший. Інше все на мені.

Живуть вони непогано. Тетяна ніколи нічим свого чоловіка не докоряє. При цьому вона впевнена, що приблизно так – у всіх сім’ях.

А ось гроші «на всякий випадок» Тетяна стала відкладати років десь 5 тому – щиро кажучи, саме після суперечки з Степаном. Почалося все тоді у них все через якусь дрібницю у них спочатку, слово за слово, посперечалися гарно вони тоді, чоловік одягнувся і пішов кудись з дому, не зрозуміло куди.

Телефон його в той день був відключений, Тетяна всю ніч бігала від вікна до вікна і думала – а що, якщо не повернеться вже її чоловік, а діти? А у неї якраз тоді в гаманці було 200 гривень всього лише і все. Але хіба це гроші, як їй далі бути.

На щастя, тоді все закінчилося дуже добре, дякуючи долі, чоловік погуляв і до ранку повернувся, незабаром після цього випадку у Тетяни з чоловіком навіть друга дитина з’явилася, налагодилося все. Але саме в ту ніч жінка для себе твердо вирішила – треба якось збирати трохи грошей, щоб в разі чого, коли чоловік відвернеться від сім’ї, вона мала б запас з дітьми хоч на перший час.

І стала потихеньку відкладати гроші, нікому нічого не кажучи, тримаючи все в таємниці. Де ковбасу дешевше купить, де від зайвих речей, навіть шкарпеток, для себе відмовиться, зате якусь копійку собі в ту шухлядку час від часу по трішки кладе.

З’ясувалося, до речі, згодом, що так роблять майже всі непрацюючі жінки, яких знала Тетяна. У кого скільки вдасться відкласти, це вже інша справа, але сама Таня відкладала по трохи, адже лише на собі найбільше економила.

І все було добре у них наче, жили не погано, як завжди, аж до вчорашнього дня, коли Степан, несподівано, знайшов гроші дружини, таку суму він заробляє місяця три і образився. Сказав, що він виявляється все до копійки віддає у сім’ю, а дружина їх тихесенько відкладає, нікому не кажучи про це. Йому це зовсім не сподобалося.

– Тетяно, ти хоч розумієш, що це недобре, як я тобі довіряти зможу тепер? Це напевно кінець. Я більше не вірю тобі, грошима тепер розпоряджатимуся сам.

Тетяна засмутилася, вона не розуміє, що робила не так. Вона дуже кохає свого чоловіка, але хотіла мати впевненість у завтрашньому дні і трохи грошей, про всяк випадок. А Степан вже про розлучення серйозно говорить, мовляв, більше не довіряє їй і не знає взагалі, чи правду вона йому говорить. Бачить лише те, що дружина гроші від нього ховала і все.

Як Тетяні зберегти сім’ю? Що казати чоловікові, щоб він повірив? Хіба вона щось робила не так?

Фото ілюстративне.