Смачний і корисний торт, який можна їсти навіть на ніч: готую всього з трьох інгредієнтів, без випічки і желатину

Смачні і корисні торти існують. Якщо ви знаходитесь на корисному харчуванні, худнете, або просто намагаєтеся менше їсти цукру, цей рецепт для вас. Крім того, що цей тортик виходить корисним, адже в ньому зовсім немає цукру та борошна, він ще й дуже смачний. Десерт виходить дуже ніжним, соковитим і в міру солодким.

Необхідні інгредієнти:

  • яблука – 1,2 кг;
  • кокоса олія або вершкове масло – 60 г;
  • горіхи – 350 г.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту обирайте смачні, соковиті яблука з солодким смаком, адже вони надають природної солодкості десерту. Яблука розрізаємо навпіл, вичищаємо серцевинку. Половинки яблук викладаємо на деко зрізом донизу і запікаємо при температурі 180 градусів цельсія 30 хвилин. Яблука мають стати м’які. Ложкою вичищаємо м’якоть з половинок яблука. Має вийти близько 700 грам яблучного пюре без шкірок.

До пюре додаємо кокосову олію, або розтоплене вершкове масло і збиваємо погружним блендером до однорідної, гладкої маси. Виходить ніжний, однорідний яблучний крем.

Рецепт смачного і корисного торта з 3 інгредієнтів

Для зручності перекладаємо його у кондитерський мішок і відправляємо його в холодильник.

В цей час підготуємо горіхи. Можна обрати будь-які горіхи: арахіс, грецькі горіхи, мигдаль, чи фундук. Підсушіть горіхи на сухій пательні і збийте у бленедері до стану крихти.

Для зборки торту використовує форму.

На дно форми викладаємо ⅓ горіхової крихти і розрівнюємо. Трішки утрамбовуємо горіховий шар.

Рецепт смачного і корисного торта з 3 інгредієнтів
Рецепт смачного і корисного торта з 3 інгредієнтів

Далі викладаємо треть яблучного крему. Потім знову горіховий шар і знову крем. Має вийти 3 шари горіхів і 3 шари крему. Завершальним шаром має бути яблучний крем.

Рецепт смачного і корисного торта з 3 інгредієнтів
Рецепт смачного і корисного торта з 3 інгредієнтів

Накриваємо торт харчовою плівкою і ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. За цей час торт добре просочиться і стабілізується. Він добре тримає форму.

Смачного!